Diplomaţia UE intervine în cazul Shuai Peng: Cerem dovezi verificabile

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cazul dispariţiei lui Shuai Peng, tenismena din China care a acuzat un înalt oficial de viol, a atras atenţia diplomaţiei Uniunii Europene. 

"Am văzut afirmaţiile atribuite lui Shuai Peng şi filmările apariţiei sale publice. Cu toate acestea, informaţiile despre acuzaţiile de abuz şi faptul că ea nu a fost văzută de două săptămâni rămân foarte îngrijorătoare" a scris Nabila Massrali, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei UE, într-un mesaj transmis agenţiei France Presse.

"Nu suntem în măsură să comentăm acuzaţiile în sine, dar cerem să se efectueze urgent o anchetă completă şi transparentă", a adăugat Massrali, conform Digisport.

"Cerem în continuare guvernului chinez să furnizeze dovezi independente şi verificabile cu privire la situaţia ei şi la locul în care se află. Sperăm că ea îşi va putea relua curând activităţile sportive şi extrasportive normale", a conchis purtătoarea de cuvânt.

Shuai Peng a vorbit cu CIO 

"Ne-a explicat că este în siguranță, sănătoasă și trăiește în locuința sa din Beijing, dar își dorește ca viața sa privată să fie respectată pentru moment. De aceea preferă să își petreacă timpul cu prietenii și familia în acest moment. Va continua să fie implicată în tenis, sportul pe care îl iubește atât de mult", au explicat cei de la CIO, potrivit Digisport.ro.

La apelul video au participat, pe lângă Shuai Peng, președinte CIO (Thomas Bach), președintele Comisiei Sportivilor din cadrul CIO (Emma Terho) și un membru CIO din China (Li Lingwei). Jucătoarea de tenis le-a mulțumit oficialilor pentru îngrijorarea arătată, iar Emma Terho a explicat ce a simțit după discuția cu Peng.

"M-am liniștit când am văzut că Peng Shuai este bine, aceasta era marea noastră îngrijorare. A părut relaxată. I-am oferit sprijinul nostru și poate ține legătura cu noi oricând, un lucru pe care l-a apreciat", a spus Emma Terho.

Statul chinez a reacţionat 

Chestionat marţi, în cadrul unui briefing de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Chinez, Lijian Zhao, a reacţionat totuşi la controversa care vizează ţara sa, de la începutul acestei luni.

"Cred că unii trebuie să înceteze să exagereze în mod deliberat această chestiune în scopuri ostile şi, mai important, să facă din asta o problemă politică", a spus oficialul chinez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel