Dîncu: Este tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat dacă continuă provocările din Donbas

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Ministrul Apărării Vasile Dîncu spune că situația este „complicată” în acest moment și că „se pare că este tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat în Ucraina, dacă continuă provocările din Donbas”.

„Din nefericire, intrăm pe un scenariu pe care atât Federația Rusă, cât și Ucraina, îl negau, pentru că apăruse deja ca fiind un prognostic legat de deteriorarea situației din Donbas și după aceea de un pretext pentru ca Federația Rusă să intervină în Ucraina. Nu credea foarte multă lume că acest scenariu se va realiza, însă, din nefericire, chiar acest lucru pare să fie din ce în ce mai vizibil, deși observăm că discursul Federației Ruse merge în direcția încercării de a liniști lumea, de a arăta că se retrag, dar, pe de altă parte, e acest dublu discurs, în realitate se întâmplă altceva”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi24.

Acesta spune că „suntem într-o situație destul de complicată în acest moment”.

„Se pare că este tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat în Ucraina, dacă continuă provocările din Donbas”, a adăugat Dîncu.

El a precizat că, la Conferința de Securitate de la München, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a arătat că există încă pericolul unui conflict armat.

„Există încă pericolul pentru conflict armat în Ucraina și acest lucru l-a arătat foarte clar și președintele Zelenski, care a fost aici, la Munchen și a discutat, spunând printre altele că se simte singur, că de fapt noi îi spunem că sunt porțile deschise în NATO, dar nu poate să intre și a cerut sprijin”, a mai spus ministruol Apărării.

Citeşte şi: CBS News: Serviciile americane anunță că comandanții ruși ar fi primit planul pentru invazia Ucrainei

Serviciile de informații din Statele Unite au motive să creadă că armata rusă a primit planurile invadării Ucrainei. Serviciile de inteligenţă americane au informaţii conform cărora comandanţii ruşi au primit ordine clare de a începe o invazie a Ucrainei, potrivit CBS News, transmite Mediafax.

În fiecare zi apar noi informaţii privind tacticile şi poziţionarea armatei ruse. „Putin va face orice este nevoie”, spune corespondentul pentru Securitate naţională CBS News, David Martin. Serviciile de inteligenţă americane au informaţii conform cărora comandanţii ruşi au primit ordine clare de a începe o invazie a Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel