Zelenski: Dacă Ucraina cade, urmează Polonia, Moldova și România. Dîncu: Înţelegem cauza pe care o apără, dar sunt speculații

În România sunt, în acest moment, aproape 4.000 de soldați aliați, a spus, miercuri seară, ministrul Apărării, Vasile Dîncu. De asemenea, a comentat declarațiile președintelui Ucrainei.

Ministrul Apărării Naționale a spus că în România sunt prezenți și militari britanici. „Este prezentă și Marea Britanie, sigur că este prezentă în cadrul schimbului pe care l-am avut recent la Mihail Kogălniceanu. Au venit pentru Poliția Aeriană. Au venit patru Eurofighter Typhoon și cu vreo 100 și ceva de militari care însoțesc această zonă”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu.

Ministrul a spus că, în acest moment, în România sunt peste 3.900 de trupe aliate. „Ne apropiem de 4.000”, a precizat ministrul Apărării.

De asemenea, ministrul Apărării a fost întrebat despre afirmațiile președintelui Ucrainei, potrivit cărora, dacă pică Ucraina, atunci urmează Polonia şi România.

„Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi, chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem, pentru că el se luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei”, a spus Vasile Dîncu.

Președintele Volodimir Zelenski a spus că, dacă Ucraina va cădea, Rusia va găsi noi ținte pentru agresiune în Polonia, Moldova, România și țările baltice - „Înarmați Ucraina acum pentru a apăra libertatea”, a spus Volodimir Zelenski într-un mesaj în limba engleză. 

„Rusia a început un război total împotriva Ucrainei. Acum suntem în aprilie. Rusia s-a bazat că va cuceri Ucraina în cinci zile. Acel termen limită l-au stabilit pentru distrugerea ţării noastre şi a democraţiei noastre. Dar n-au avut nici cea mai mică idee cu ce urmau să se confrunte. Rusia nu a ştiut cât de mult ne preţuim libertatea. Ne-am apărat în faţa lor mai mult decât au plănuit ei, invadatorii. Am distrus mai mult armament şi echipament rusesc decât au unele armate europene. Dar nu e suficient. Rusia încă are capacitate să atace - şi nu doar Ucraina - Polonia, Moldova, România şi statele baltice vor deveni următoarele ţinte, dacă libertatea Ucrainei cade”, a spus Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel