Dîncu, decizie privind candidatura sa la alegerile parlamentare

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, la Alba Iulia, că nu va candida la alegerile parlamentare din acest an, el apreciind însă că, dacă există membri ai Guvernului care doresc să facă acest lucru, aceștia se pot 'integra' în politică și să părăsească echipa guvernamentală.

"Noi am stabilit încă de la începutul mandatului, cu Dacian Cioloș, că nu vom participa la aceste alegeri, nici eu nici domnia sa. Ne ducem acest mandat pe care l-am luat, până la capăt, așa cum este, și după aceea vedem fiecare ce vom face la finalul acestui parcurs. Pe de altă parte, și eu, și domnia sa avem părerea că dacă există membri ai Guvernului care vor să se integreze în politică, acesta ar fi un lucru foarte bun, pentru că majoritatea sunt oameni tineri, majoritatea au expertiză, chiar dacă nu au experiență politică. Au expertiză într-un anumit domeniu și cred că partidele ar câștiga prin aceasta', a afirmat Vasile Dîncu, citează Agerpres.

Mesaj clar al vicepremierului pentru miniștrii care vor să candideze la alegerile parlamentare 

În opinia sa, plecarea din echipa guvernamentală a miniștrilor care doresc să candideze nu reprezintă 'o sancțiune', ci 'un lucru normal', în condițiile în care Guvernul este unul apolitic.

'Noi suntem un guvern independent, care nu poate să funcționeze cu două viteze: unii sunt instrumentați de un partid și ceilalți încercăm să ținem lucrurile neutre. Așa încât, în mod firesc, trebuie să se ocupe și de campania electorală. Cei care vor face asta vor trebui să plece. Sigur că unii pot să plece cu ideea că pleacă doar puțin și se întorc peste două luni și își reiau locurile cu o legitimitate întărită. Este un pariu cu politica pe care unii îl câștigă, alții îl pierd', a spus vicepremierul.

Vasile Dîncu a adăugat, ca o părere subiectivă, că nu crede că vor fi mulți miniștri care vor candida pe listele partidelor politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel