DESCOPERIRE. Mecanismul biologic al foamei, reduce obezitate

Foamea reprezintă doar un sentiment, explicat de felul în care neuronii care răspund obiceiurilor alimentare pot ajuta la combaterea epidemiei de obezitate.

Potrivit playtech.ro, în prezent, mai mult de o treime (36,5%) dintre adulții din Statele Unite sunt obezi și mult mai mult de atât sunt încadrați în categoria excesului de greutate. Ce e mai trist e că numărul copiilor obezi crește de la an la an. La nivel global, în 2016, peste 1,9 miliarde de adulți erau supraponderali, 650 de milioane dintre aceștia fiind obezi. Un nou studiu spune că ar putea avea soluția la acestă problemă prin „oprirea foamei”.

Conform cercetătorilor de la Universitatea din Pennsylvania au explorat și explicat mecanismul biologic din spatele sentimentului de foame. Ei au descoperit că, în timp ce mirosul sau vederea hranei ar putea să oprească temporar neuronii legați de dorința de mâncare, acești neuroni rămân opriți dacă stomacul semnalează creierului că persoana a mâncat.

În cadrul studiului, echipa a dat șoarecilor o combinație de hormoni care sunt eliberați, în mod normal, în timpul digestiei. Introducerea acestor hormoni a calmat activitatea acestor neuroni ai foamei. Această constatare, crede echipa, ar putea duce la tratamente pentru cei care se luptă cu obezitatea.

Înțelegerea „științei foamei” este un pas major și esențial în combaterea obezității. Această cercetare va necesita mai multe experimente, dar există un potențial real pentru crearea de tratamente. Dacă am putea controla foamea, manipulând neuronii AgRP, din perspectivă clinică, este posibil ca, în viitor, astfel de tratamente să funcționeze chiar bine alături de diete și exerciții fizice.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel