Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în Regatul Spaniei

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în Regatul Spaniei / Foto: Facebook Gheorghe Cârciu
Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în Regatul Spaniei / Foto: Facebook Gheorghe Cârciu

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, a avut o vizită de lucru în Regatul Spaniei.

 

 

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, a anunțat că a avut o vizită de lucru în Regatul Spaniei.

"Întâlnire de lucru între Departamentul pentru Românii de Pretutindeni și Secretariatul de Stat pentru Migrație, Regatul Spaniei.În perioada 2 - 4 decembrie efectuăm o vizită de lucru în Regatul Spaniei. Cu prilejul acesteia, a avut loc o întâlnire cu secretarul de stat pentru migrație, Isabel Castro Fernandez și cu reprezentantul Ambasadei României în Regatul Spaniei, Laviniu Eni, pentru stabilirea condițiilor unui Memorandum de înțelegere între cele două părți, în domeniul relațiilor cu membrii diasporei celor două state. Având în vedere misiunea și obiectivele comune pentru îmbunătățirea situației diasporei aflată peste hotarele celor două țări, împreună cu participanții la întâlnire am decis semnarea Memorandumului în perioada următoare, pentru stabilirea unui cadru de cooperare permanentă, precum și de transfer de experiență.

DRP și Secretariatul de Stat pentru Migrație, din cadrul Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Regatul Spaniei au astfel obiectivul de a stabili identificarea de modalități eficiente de sprijinire a cetățenilor aflați în afara granițelor, pentru întărirea identității nationale", a scris Gheorghe Cârciu pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, vizită de lucru în SUA

Totodată, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat, în perioada 26-30 noiembrie 2022, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Chicago.

În contextul acestei vizitei, demnitarul român a participat la o serie de evenimente organizate de Consulatul General al României la Chicago și de comunitatea românească, care vizează programele și acțiunile dezvoltate în susținerea activității românilor din această zonă și sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Prima parte a vizitei a debutat cu participarea delegației DRP la liturghia duminicală la Mitropolia Română Ortodoxă a celor două Americi, la Catedrala Sfinții Constantin și Elena, cu participarea IPS Nicolae.

Secretarul de stat și-a exprimat bucuria și recunoștința, totodată, pentru faptul că românii din Chicago sunt în continuare profund atașati de valorile românești și a reiterat sprijinul DRP acordat credincioșilor români din aceste comunități în demersul comun de a păstra identitatea noastră spirituală. De asemenea, secretarul de stat a discutat și cu reprezentanți ai Asociației Illinois Romanian American Community care a primit finanțare nerambursabilă din partea DRP anul acesta. Ceremonia a fost urmată de un concert de colinde susținut de corul bărbătesc din Finteușu Mare (Maramureș).

Ulterior, delegația DRP a avut întrevederi cu reprezentanții Romanian American Network Inc/Romanian Heritage Center și ai revistei Tribuna Românească din Chicago.
Principalele teme de discuție s-au orientat spre proiectele și prioritățile DRP din acest an, precum și pe implementarea unor noi proiecte în vederea păstrării identității culturale, spirituale și lingvistice a românilor de pretutindeni. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel