Chirieac: Asta se întâmplă în timpul mandatului lui Iohannis. România să-i facă plângere

Analistul politic, Bogdan Chirieac, a criticat, la România TV, declarațiile prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans și a afirmat că România ar trebui să îi facă acestuia o plângere la instanță. 

"Reacțiile lui Timmermans nu pot fi explicate în baza tratatului de funcționare a Uniunii Europene, nu pot explicate nici din punct de vedere diplomatic. Cum este posibil ca birocratul Timmermans să dea la o parte guvernul legitim al României și mai mult decât atât, onorabila Curte Constituțională a României. Lucrurile nu pot fi explicate în baza tratatelor internaționale, a cutumelor diplomatice, decât prin faptul că, în acel moment, domnul Timmermans și-a pierdut uzul rațiunii. Altminteri nu este posibil, ca fără niciun argument, doar prin lozinci, să ameninți un stat membru cu drept de vot în UE la modul acesta, fără poți preciza acuzația. Este împotriva valorilor Uniunii Europene. A amenințat România cu Curtea Internațională de Justiție și cred că România ar trebui să îi facă o plângere domnului Timmermans", a explicat Bogdan Chirieac, la România TV. 

Timmermans a scos protocoale de pe ordinea de zi

Analistul politic remarcă  faptul că, în Comisia LIBE, trebuia să se discute și tema protocoalelor secrete. "Reacția celor doi lideri, Tăriceanu și Dragnea este reacția corectă și din nou este de neînțeles ce face domnul Timmermans care a scos, deși era pe ordinea de zi, discutarea protocoalelor. Probabil că justiția din România ar trebuie să facă mai multă lumină în acest caz. Din nefericre, odată cu încetinirea adoptării legilor justiției despre care CCR a spus clar că sunt valabile și conforme cu Constituția, această încetinire nu permite României reîntoarcerea la statul de drept. În România se vorbește despre statul de drept, în realitate, neavând nimic comun cu statul de drept. Eu înțeleg domnului Timmermans îi vine greu să înțeleagă că 11 ani de MCV nu au reușit să oprească protocoalele. Este un eșec major al UE în tentativa ei de a ajuta statele din estul Europei să devină națiuni prospere și membre în care să existe statul de drept", a expllicat Bogdan Chirieac. 

România, umilită în timpul mandatului Iohannis

"În fața istoriei se va consemna că în timpul mandatului președintelui Klaus Iohannis, România a fost pusă la zid și umilită, cum rar a mai fost în istorie, de către Parlamentul European. Nu știu cât de conștient este de acest lucru. Lumea îi reține pe președinți. În timpul președintelui Iohannis, germanul Manfred Weber a bătut cu buzduganul peste fălci România. Olandezul Timmermans, fără să asculte România, i-a dat sentință. Asta se întâmplă în timpul mandatului Iohannis. Dacă dânsul are vreun calcul electoral prin care vrea să spună că ticăloșii de la PSD și corupții și penalii au distrus România, nu cred că va funcționa pentru că dânsul este președintele", a adăugat analistul.     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel