Demitere Arafat și privatizare SMURD. Ministrul Vela: Ponta a lansat o temă, pentru imaginea sa publică

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Ministrul Marcel Vela a declarat, sâmbătă, că auditul care se face la instituţiile din subordinea MAI nu îl vizează pe şeful DSU, Raef Arafat.

„Vreau să se înţeleagă faptul că auditul nu se face pentru o persoană, un inspector şef sau un secretar de stat. Persoana de care m-aţi întrebat, Raed Arafat, este secretar de stat, nu este şeful profesional al unei structuri. Secretarul de stat este o funcţie politică, fiind demnitar propus, şi semnat prin decizia premierului. Deci nu ţine de ministrul de resort numirea secretarilor de stat. Este decizia premierului şi a Guvernului. Aşadar este o problemă falsă, pe care unii o generează în spaţiul public, probabil interesaţi de a face o mică diversiune. Nu ştiu care e cauza, dar cu siguranţă o voi afla", a spus Marcel Vela.

În ceea ce priveşte o posibilă privatizare a SMURD, ministrul de Interne a subliniat că acest lucru nu este cu putinţă şi că ideea a fost lansată de Victor Ponta.

„Cu tot respectul faţă de domnul Ponta, cred că este o atitudine mai mult electorală. Repet, auditul nu stabileşte privatizarea cuiva, ci face o radiografie la momentul de faţă. Este o aberaţie ceea ce se spune. Nu e vorba de privatizarea SMURD, care este chiar privat. Asociaţia SMURD este un ONG privat, format din persoane fizice, care foloseşte bani publici. Deci, cum ai putea să privatizezi, legal, un ONG? Domnul Ponta a lansat o temă, din punctul meu de vedere, pentru imaginea sa publică", a afirmat Vela, potrivit Agerpres.

El a argumentat că auditul care se desfăşoară în prezent la Ministerul Afacerilor Interne are loc pentru că el ca ministru nu a preluat, oficial, nici activul, nici pasivul instituţiei, având în vedere că nu a avut un predecesor.

De asemenea, a menţionat că nu vrea să răspundă pentru ce au făcut Carmen Dan şi Mihai Fifor, ci doar de ce face el în minister. Vela consideră că este normal să aibă o radiogramă din punct de vedere managerial a ceea ce există în acest moment în MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel