Declarațiile lui Iohannis și Hollande. ”În România am impresia că mă aflu acasă”

Relaţia cu Franţa reprezintă o prioritate pentru România, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, iar şeful statului francez, Francois Hollande, a subliniat că Parteneriatul strategic dintre cele două ţări trebuie aprofundat. Preşedintele Iohannis a arătat că ţara noastră are un parteneriat excepţional cu Franţa.

”Împărtăşim aceeaşi viziune despre dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului strategic. Am discutat despre nevoia de a susţine şi aprofunda numeroase aspecte de succes ale cooperării sectoriale, unde aş menţiona cooperarea economică. Am fost de acord să intensificăm dialogul”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, unde a susţinut o declaraţie de presă alături de omologul său francez.

La rândul său, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a menţionat legăturile comune dintre România şi ţara sa, subliniind colaborarea româno-franceză atât la nivel politic, cât şi economic, cultural şi în domeniul apărării. ”Aici, în România, am impresia că mă aflu acasă”, a afirmat Hollande.

Francois Hollande a arătat că în cadrul Parteneriatului strategic cele două ţări doresc să aibă politici comune, iar în domeniul economic Franţa să contribuie cu soluţii pe partea de noi tehnologii, mediu, transporturi. Preşedintele Franţei a mulţumit României pentru solidaritatea arătată în cazul atentatelor, dar şi pentru sprijinul acordat în Mali. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel