DECIZIA PSD cu privire la Mihai Chirica

Liderii PSD au hotărât soarta lui Mihai Chirica în partid. Decizia a fost luată de liderii PSD în cadrul CExN de miercuri. 

Mihai Chirica nu a fost exclus din PSD. Anunțul a fost făcut de Liviu Dragnea.

Preşedintele Partidului Social Democrat a declarat miercuri că în cadrul Comitetului Executiv Naţional s-a opus propunerii de excludere din PSD a primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica, venită din partea multor colegi de-ai săi, preferând să supună la vot varianta de sancţionare a acestuia, care presupune decăderea din funcţiile deţinute în partid - cea de vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte de organizaţie.

'Cred că în jur de 90% dintre colegi mi-au cerut să supun la vot excluderea din partid a domnului Mihai Chirica, fiecare argumentând aşa cum a crezut de cuviinţă, dar expunând în cadrul Comitetului Executiv Naţional ceea ce s-a discutat în organizaţiile judeţene. O parte dintre colegi i-au cerut domnului Chirica să îşi dea demisia din calitatea de membru de partid, sigur dar asta ar fi atras şi pierderea mandatului de primar, iar cred că trei colegi au propus să fie doar sancţiune cu privire la pierderea funcţiilor de conducere din partid. Eu am refuzat să supun la vot propunerea de excludere, care ar fi ieşit votată într-o majoritate zdrobitoare, explicându-i domnului Chirica şi colegilor mei... sau aşteptându-mă ca, în perioada următoare, domnul Chirica să înţeleagă, totuşi, de ce a fost atât de nervos PSD în urma acelor ieşiri publice ale dumnealui', a afirmat Liviu Dragnea, la finalul CExN al PSD.

Liderul social-democraţilor a adăugat că, în cadrul reuniunii, lui Chirica i s-a explicat că afirmaţiile pe care le-a lansat în spaţiul public puteau fi spuse în întâlnirile interne de partid, în cadrul CExN sau în cadrul Biroului Permanent Naţional, dacă el ar fi fost prezent la reuniunile respective. 'Din păcate, nu a venit. Asta a fost decizia luată cu privire la domnul Mihai Chirica', a precizat Dragnea.

Mihai Chirica este primar al municipiului Iași. El a fost primul care a criticat propunerea de premier în cazul primei nominalizări, Sevil Shhaideh. Cu privire la OUG 13, Mihai Chirica a fost un aprig susținător al protestatarilor și a criticat Guvernul Grindeanu pentru decizie. Când protestatarii se strângeau în fața Guvernului, Mihai Chirica susținea abrogarea OUG 13. Mai mult, el chiar i-a cerut demisia lui Florin Grindeanu când era ministru al Justiției. 

La un moment dat, Liviu Dragnea a vorbit despre ”infiltrați” în PSD. 

[citeste si]

DCNews a realizat și un sondaj înaintea deciziei PSD. Cititorii site-ului au votat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel