Decalaje între regiunile țării. Corina Crețu: Avem nevoie de un Minister al Coeziunii Sociale

Decalaje între regiunile țării. Corina Crețu: Avem nevoie de un Minister al Coeziunii Sociale  /  Foto: Crișan Andreescu
Decalaje între regiunile țării. Corina Crețu: Avem nevoie de un Minister al Coeziunii Sociale / Foto: Crișan Andreescu

Corina Crețu își dorește un Minister al Coeziunii Sociale, pentru a diminua decalajele dintre regiunile țării.

Europarlamentarul Corina Crețu a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre necesitatea unui Minister al Coeziunii Sociale. Aceasta se bazează pe diferențele economice dintre regiunile țării:

Lipsa unui Minister al Coeziunii Teritoriale (așa cum există în Franța și Italia) este puternic resimțită în România. Cred că, având în vedere marile decalaje care încă există între regiunile din țară, Guvernul României ar trebui să se aplece cu toată seriozitatea asupra dezvoltării regiunilor mai sărace și să îmbunătățească viața celor care locuiesc aici

Acum cinci ani lansam în România proiectul ”Regiuni mai puțin dezvoltate” (”Lagging Regions”). Cu această ocazie, regiunile Nord-Est și Nord-Vest au devenit parte a unui proiect-pilot privind eficientizarea fondurilor europene. Acest moment a constituit și un bun prilej de a discuta cu Guvernul României despre mecanismele privind evaluarea absorbției fondurilor europene.

Proiectul ”Regiuni mai puțin dezvoltate” a fost o inițiativă care și-a propus să reducă discrepanțele economice, sociale și teritoriale dintre regiuni. Ca Membră a Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European, mă voi ocupa de acest subiect în continuare și solicit Guvernului să gândească strategii coerente privind dezvoltarea armonioasă a României. Cred că e important ca toți cetățenii să beneficieze de aceleași șanse și să se bucure de aceeași calitate a vieții“, a punctat europarlamentarul Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel