DE CE Fondul Monetar Internaţional a devenit viitoarea ţintă a hackerilor

hacker3
hacker3

Un mesaj postat, miercuri,  pe Twitter de Anonymous Operations, utilizând ca subiect Operaţiunea Grecia, a făcut apel la abonaţi să consulte în masă site-ul FMI, aparent într-o tentativă de a bloca site-ul. Protestul vizează restricţiile severe impuse Greciei în cadrul programului său de redresare financiară.

Organizaţia nu a precizat însă la ce oră ar uma să înceapă acest atac, denumit "negarea serviciului" (denial-of-service, DoS).

Mesajul făcea o trimitere către un site care critică programul de austeritate impus Greciei, legat de acordarea ajutorului în valoare de 110 miliarde de dolari promis de Uniunea Europeană şi FMI.

Fondul a dat asigurări că a luat măsuri pentru a împiedica blocarea site-ului său. "Suntem la curent cu ameninţarea şi am luat măsuri adecvate", a declarat Bill Murray, un purtător de cuvânt al FMI.

Printre ţintele precedente ale grupului de hackeri se află fostul Guvern egiptean, Guvernul italian, Iranul şi societăţi care au exclus site-ul WikiLeaks din serviciile lor, precum grupurile financiare Visa şi Mastercard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel