De ce erau pacienți în unitatea mobilă de la ”Marius Nasta”, deși era loc în spital. Beatrice Mahler, răspuns

captură foto Antena 3/ unitate mobilă Marius Nasta
captură foto Antena 3/ unitate mobilă Marius Nasta

Beatrice Mahler, managerul institutului ”Marius Nasta”, a vorbit despre situația în care șapte pacienți se aflau internați în unitatea mobilă aflată în curtea spitalului, deși erau locuri în spital. 

Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății, a spus că pacienții care se aflau în unitatea mobilă sunt mutați în spital, unde există suficiente locuri. 

”Pentru că aparatele de ventilație non-invazive existente în cadrul secției de Terapie Intensivă sunt mult mai performante, pentru că ventilația non-invazivă este mult mai bine monitorizată într-o secție de terapie intensivă și pentru că formele critice de boală pe care le au acești pacienți necesită, în orice moment, riscul de a fi intubat. Iar un pacient care este intubat și necesită transfer în acel moment are mult mai mari riscuri de evoluție nefavorabilă decât un pacient la care manevra se face în condiții de siguranță. Pentru binele pacienților, la formele critice de boală care nu ventilează bine în secție cu aparate mult mai puțin performante decât în Terapie Intensivă, medicul decide să facă aceste manevre înainte de momentul critic, momentul în care pacientul este intubat” a spus Beatrice Mahler, managerul ”Marius Nasta”, la Antena 3. 

Un incendiu a fost semnalat la ”Marius Nasta” din București. Se pare că problema a fost la unitatea mobilă aflată în curtea spitalului, la un generator exterior. Pacienții au fost mutați din unitate în spital. Unitatea mobilă era conectată la sistemul electric al institutului, iar generatorul intra în funcțiune în momentul în care exista o pană de curent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel