Urmărește emisiunea live


Daniel Funeriu:  ”Sex” vs ”gen” în cartea de identitate este turnesolul ideologic al PNL

Daniel Funeriu. Foto: Facebook
Daniel Funeriu. Foto: Facebook

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației, spune că "Dacă guvernul va păstra „gen” în loc de „sex” înseamnă că PNL a decis să o ia pe calea progresismului și oamenii se vor întreba „de ce să votez PNL când am varianta originală a progresismului, USRPLUS?”

"Politic PNL se va ridiculiza, cu leadershipul încercând să se dea ceea ce baza partidului nu este. Dacă PNL se îngrămădește pe același culoar cu USRPLUS, se va deschide în 2024 o oportunitate politică de 25-30% pentru românii de centru dreapta care refuză și progresismul și extremismul toxic al AUR.

Dacă guvernul va reveni și va decide că în CI trebuie să scrie „sex”, atunci e un semnal că PNL rămâne pe zona de centru-dreapta, mai în acord cu baza partidului.O chestiune care e, aparent, anodină, are un potențial exploziv în contextul luptei pentru putere în PNL. Mi-am luat popcorn și aștept să văd cum Orban va taxa guvernul pentru asta.

PS: cf. unei modificări din 2015 a legii 202/2002, „genul” este definit astfel: „prin gen desemnăm ansamblul format din rolurile, comportamentele, trăsăturile și activitățile pe care societatea le consideră potrivite pentru femei și, respectiv, pentru bărbați”. Cum sunt o fire pragmatică, liberă de ideologii, mă gândesc deja cum va cere un primar de comună doamnei Veta informații despre ce să scrie când îi eliberează Cartea de Identitate: ”doamna Veta, cu ce roluri, comportamente, trăsături și activități consideră societatea că vă potriviți, M sau F?”, potrivit unei postări a fostului ministru al Educației de  pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel