Dăncilă: Proiectul european are nevoie de un nou implus

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Proiectul european are nevoie de un nou implus, de viziune de viitor şi de soluţii pe termen lung, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"În acest moment, suntem cu toţii convinşi că proiectul european are nevoie de un nou implus, de viziune de viitor şi, pe baza acestei viziuni comune, de soluţii pe termen lung. România, în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului UE, are responsabilitatea, dar şi şansa de a participa activ la formularea acestei viziuni de viitor pentru Uniunea Europeană. Dezbaterea privind viitorul Europei este o oportunitate privind creşterea incluziunii şi coeziunii europene, astfel încât toate statele membre să se regăsească în această construcţie. O construcţie solidă pentru o viitoare Europă ar trebui, pe lângă principiul coeziunii, să ofere posibilitatea manifestării diversităţii şi specificităţii individuale care, aduse împreună, să creeze un proiect armonios, omogen şi coerent", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că accepţiunea conceptului de coeziune a fost transpusă de o manieră transversală în cadrul priorităţilor tematice ale Preşedinţiei române la Consiliul UE.

"Ea se referă şi în concepţia noastră privind rolul global al Uniunii Europene. Continuarea politicii de extindere, respectarea angajamentelor Uniunii Europene în vecinătatea sa sudică şi estică, promovarea sistemului multilateral, bazat pe reguli, menţinerea unui parteneriat transatlantic solid sunt din perspectiva României elemente centrale ale proiectării unui viitor mai bun pentru Europa", a mai declarat Dăncilă.


Vezi și: 

Sondaj. Scor incredibil de strâns. Prezența la alegeri și opțiunile de vot ale românilor

Scandal de amploare și bătaie cu bâtele în fața unui sediu de poliție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel