Dăncilă: Nu sunt adepta închiderii spitalelor, sub nicio formă! - video

Rodica Mitu / 02 noi 2019 / 20:47 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie, a vizitat Spitalul Judeţean Bihor şi şantierul Sălii Polivalente din comuna Sânmartin.

Viorica Dăncilă a precizat că nu vrea închiderea spitalelor. „Nu sunt adepta închiderii spitalelor, sub nicio formă! Am avut o perioadă în care au fost închise spitale, şcoli. S-a scris o filă neagră pentru medicină, pentru oameni. Eu sunt adepta modernizării spitalelor, dotării lor cu aparatură performantă şi rămânerii medicilor în ţară. Cred că în această direcţie am şi acţionat, pentru că, dincolo de cuvinte, dincolo de ceea ce îţi propui, contează faptele.

După cum aţi putut observa, noi ne-am ocupat de salarizarea personalului medical, pentru că trebuie să recunoaştem profesionalismul cadrelor medicale şi, în acelaşi timp, de dotarea spitalelor cu aparatură, de modernizarea spitalelor, în niciun caz de închiderea lor", a spus Viorica Dăncilă.

Președintele PSD consideră că o eventuală comasare a spitalelor ar însemna închiderea lor, ceea ce nu se pliază pe realităţile din România.

„Nu trebuie să ne întoarcem în acea perioadă, iar ceea ce s-a preconizat acum prin programul de guvernare al PNL nu face decât să tragă un semnal de alarmă. Și mă refer la comasarea spitalelor, care, bineînţeles, că va însemna închiderea spitalelor. Eu cred că oamenii au nevoie în propria ţară să ştie că pot ajunge, într-un timp foarte scurt, la primul spital. Unii au nevoie de intervenţii rapide. Medicii trebuie să rămână în ţară în spitalele noastre cât mai multe şi modernizate, iar această abordare și solicitare a programului de guvernare al PNL nu este una care să se plieze pe realitatea din România”, a adăugat Viorica Dăncilă.

 

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24