Dăncilă, întrevedere cu un oficial german. Ce au discutat

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu ministrul Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania, Peter Altmaier.

Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile economice dintre cele două state, atragerea de noi investiţii şi participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat public-privat, informează un comunicat.

Potrivit sursei citate, discuţia desfăşurată joi a reliefat stadiul "excelent" al cooperării economice dintre cele două state, fiind evidenţiat în acest sens cursul ascendent şi echilibrat al schimburilor comerciale şi poziţia Germaniei în topul investitorilor de pe piaţa românească.

Premierul a evocat situaţia economică a României, "o ţară cu o economie competitivă", cu oportunităţi de investiţii "constante" şi "perspective stabile de creştere", care pot fi fructificate inclusiv de investitorii germani, se arată în comunicat.

"Cei doi oficiali au agreat că relaţiile economice reprezintă un catalizator al parteneriatului care leagă cele două state, reieşind că potenţialul acestei relaţii este important şi că trebuie folosit integral prin atragerea de noi investiţii, mai ales în sectoarele de viitor (inovaţia, noile tehnologii), dar şi prin participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat-public privat", relatează comunicatul citat.

Rolul însemnat al capitalului uman

Totodată, a fost subliniat rolul însemnat al capitalului uman pe baza căruia se întemeiază dinamica şi potenţialul raporturilor economice bilaterale.

De asemenea, a fost remarcată importanţa Comisiei mixte pentru etnicii germani din România şi a comisiilor economice mixte ale României cu landurile Bavaria, Baden-Wurttemberg şi, mai nou, Hessen în dezvoltarea parteneriatului economic şi social româno-german, evidenţiază comunicatul Guvernului.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii pe teme europene, prim-ministrul punctând rolul României în calitate de preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Viorica Dăncilă a arătat deschidere pentru o colaborare fructuoasă cu autorităţile centrale şi de land ale Germaniei pe parcursul acestui exerciţiu european, amintind susţinerea constantă a Germaniei pentru parcursul euroatlantic al României.

Conform comunicatului, premierul a arătat că principalul obiectiv al Preşedinţiei României la Consiliul UE este acela de a contribui la avansarea agendei europene, în acest sens fiind înregistrate deja progrese "substanţiale" pe un număr considerabil de dosare cu impact direct asupra cetăţenilor.

Dăncilă a subliniat, de asemenea, că unul dintre obiectivele majore ale Preşedinţiei României la Consiliul UE este acela de a promova o "Europă a Convergenţei", în scopul unei dezvoltări durabile şi echitabile pentru toţi cetăţenii şi statele membre. Din această perspectivă, consolidarea pieţei unice europene şi asigurarea unei funcţionări optime a acesteia trebuie să reprezinte, în continuare, unul din principalele paliere de acţiune la nivel european, mai menţionează comunicatul Guvernului.

Vezi și: Viorica Dăncilă, la iUmor. Bendeac: Cum ar fi să câștige?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel