Dăncilă, sesizare la CCR. Dragnea, răspuns la o întrebare cheie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă nu l-a informat atunci când a făcut sesizarea la Curtea Constituţională pe tema constituirii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nici nu a citit-o, respingând ideea că acest demers i-ar fi favorabil. 

Întrebat de ce Guvernul şi nu Parlamentul a sesizat CCR privind un posibil conflict juridic între Înalta Curte şi Parlament, Liviu Dragnea a explicat că cei care au dreptul pot face sesizări pe orice speţă. "Nu ştiu, a făcut-o Guvernul. Vă aduceţi aminte că a fost odată o sesizare făcută de domnul Tăriceanu privind un conflict cu Guvernul. Sunt cei care sunt prevăzuţi cu acest drept de a face sesizări şi pot face sesizări pe orice speţă, nu numai instituţiile care ar fi într-un posibil conflict", a explicat Dragnea. 

Dragnea a respins ideea că l-ar ajuta o decizie favorabilă a Curţii Constituţionale pe această temă

"Să răspundă acei indivizi care spun asemenea minciuni, care fac presiuni, au făcut presiuni şi pe completul care m-a judecat în primă instanţă. Nimeni nu s-a sesizat, nimeni nici Inspecţia Judiciară, nici CSM, nimeni nu a avut o reacţie că nişte moderatori de la televizor ameninţau în mod direct judecătorii din complet să dea o sentinţă de condamnare. Nu a avut nimeni nicio reacţie. Acum aceiaşi şi alţii de la tot felul de site-uri pun presiune pe CCR. Aveţi impresia că dacă se acceptă acest conflict, nici măcar nu am citit sesizarea, se schimbă... Ce se schimbă? Procesul? Completul? Şi nu e alt complet? (...) Cine a spus (că acest complet nu îi este favorabil - n.r.)? Înseamnă că cei care spun lucrurile astea sunt conştienţi că statul paralel funcţionează şi că statul paralel a fost făcut exact pentru asta. Întrebaţi-i pe ei că eu nu am spus aşa ceva", a afirmat liderul PSD. 

Întrebat dacă l-a informat premierul că va depune această sesizare, Dragnea a spus că nu

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că susţine posibilul demers anunţat de deputatul PSD Florin Iordache privind sesizarea CCR pe un posibil conflict între Parchetul General şi Parlament pe tema protocoalelor de colaborare. 

Referitor la faptul că i-ar putea fi favorabil proiectul de lege depus la Senat privind desecretizarea protocoalelor, care prevede că cei implicaţi pot cere revizuirea sentinţelor, semnat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, liderul PSD a spus: "Şi desecretizarea protocoalelor este o lege făcută pentru mine? Sincer, asemenea prostii nu le mai comentez". 

Premierul Viorica Dăncilă a sesizat marţi Curtea Constituţională pe tema constituirii completelor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel