Dancă: Tăriceanu e prizonierul lui Dragnea din cauza problemelor sale personale

Scutaru Cristina / 06 dec 2018 / 14:34 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat joi că în prezent preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este prizonierul lui Liviu Dragnea din cauza problemelor sale personale.

'Există această posibilitate (de a se amâna votul pe cererea DNA în cazul lui Tăriceanu - n.r.). În acest moment, Călin Popescu-Tăriceanu este prizonierul lui Liviu Dragnea din cauza problemelor sale personale şi, din păcate, ţine captivi inclusiv parlamentarii ALDE în această chestiune, ceea ce cu siguranţă nu este în interesul românilor şi al României, că pentru chestiuni de ordin personal să fie asigurată o majoritate parlamentară care nu mai este în acest moment sprijinită de români', a spus Dancă la Palatul Parlamentului.

Acesta a menţionat că Tăriceanu 'ar face foarte bine' să grăbească personal această procedură, pentru că dacă se consideră nevinovat, nu ar trebui să refuze să meargă în Justiţie, unde să se constate dacă este cazul sau nu de vreo faptă penală. Votul în Senat cu privire la cererea de începere a urmării penale a DNA formulată în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu va fi dat cel mai probabil în sesiunea următoare, care va începe în februarie 2019, potrivit unor surse politice. Sursele citate susţin că acest vot nu va putea fi dat în această lună, care este ultima din sesiunea parlamentară în curs, pentru că activitatea deputaţilor şi senatorilor va fi ocupată cu dezbaterea şi adoptarea legii bugetului de stat. Din acest motiv, votul pe cererea DNA care îl priveşte pe preşedintele Senatului va fi amânat pentru sesiunea următoare.

Votul, marți

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunţat că marţea viitoare senatorii jurişti vor da un vot cu privire la cererea de începere a urmării penale a DNA formulată în cazul preşedintelui Camerei superioare, raportul urmând a fi depus la Biroul permanent imediat după dezbatere. După ce va fi adoptat, raportul Comisiei juridice urmează să intre în dezbatere şi să fie supus votului plenului Senatului. Tăriceanu a fost audiat deja în această comisie. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24