Daea, mesaj pentru ministrul Agriculturii: Descălecați, domnule Oros! E SURPRINZĂTOR ceea ce spuneţi

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea îi transmite un mesaj ministrului PNL al Agriculturii, Adrian Oros. 

"Descălecați, domnule Oros! Surprinzător și greu de imaginat că, după aproape 9 luni, ministrul agriculturii ajunge la concluzia – 'Trebuie să creăm o piață publică locală în sprijinul fermierilor', a se vedea declarația de miercuri, de la Timișoara. Spun că este surprinzător, că după atâta timp, ajungeți la această concluzie atât de evidentă și necesară.

Și, greu de imaginat, că nu ați putut folosi până la această dată Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, instrument atât de necesar pentru dezvoltarea unei piețe autohtone, folositoare producătorilor, consumatorilor și statului, putând, prin intermediul acesteia, să reducem deficitul balanței comerciale la produsele agroalimentare, să îmbunătățim încasările la bugetul de stat, iar consumatorii să beneficieze de produsele de bună calitate realizate de fermierii români.

Din nefericire, ați blocat această societate comercială, creată pe principiile economiei de piață, magazinele au fost închise, iar produsele oferite consumatorilor, existente în aceste spatii, au fost depozitate, INEXPLICABIL, în birouri, în timp ce piața produselor agroalimentare a fost inundată cu produse din afara țării, iar producătorii români au avut de pierdut. Neexistând alternative de valorificare, multe produse au fost aruncate sau folosite în hrana animalelor - a se vedea imaginile publice ale unor situații de acest fel.

Cunoaștem declarațiile publice cu referire la Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, precum și plăcerea deosebită de a participa la inaugurarea deschiderii de noi magazine ale unor retaileri ce dețin monopolul comerțului cu produse agroalimentare in România, dar acestea nu trebuie să vă încurce în rezolvarea problemelor la care v-ați referit, ci dimpotrivă", a scris Petre Daea pe Facebook.

Ce trebuie făcut

"Cum putem să interpretăm această declarație?

- ca un răspuns la presiunea fermierilor care se confruntă cu greutăți deosebite în valorificarea produselor?
- ca un răspuns la solicitarea consumatorilor?
- ca un răspuns la dezechilibrul balanței comerciale?
- sau mai degrabă, o declarație, ca multe altele de până acum, CĂ VOM FACE?

Concret:

- realizarea unei piețe publice locale, prin Planul Național Strategic, este un obiectiv pentru viitor ce poate fi pus in aplicare, in perspectiva noii Politici Agricole Comune pentru anii 2021-2027, ce poate fi operațională in cel mai bun caz începând din 2022.

Dar până atunci ce facem?

Realizarea producției, valorificarea și consumul acesteia se face zilnic și fără întrerupere, iar în agricultură, întreruperea unui program sau a unei acțiuni este păguboasă.

Pentru România este vitală realizarea unei rețele proprii de comercializare a produselor agroalimentare.

Să folosim fiecare zi, să nu ratăm nici un moment, și să dezvoltăm o piață autohtonă, ca alternativă la cele existente. Așa vom rezolva problema producătorilor, vom satisface cerințele consumatorilor și vom reduce și elimina deficitul comercial cu produse agroalimentare ce se pot realiza în România. Alături de programele pentru produsele deficitare și de alte programe în derulare, Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea vă este un instrument la îndemână. Valorificați-l, cu corecturile care se doresc a fi necesare.

Am folosit metafora cunoscută domeniului nostru de activitate, „descălecați, domnule Oros”, pentru a putea vedea ce aveți sub șeaua răspunderii ministeriale, pentru binele tuturor și în folosul fiecăruia. Vă doresc succes!", transmite Petre Daea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel