Daea, anunţ despre cormorani: Mulţi nu au cunoscut

Cormorani
Cormorani

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a revenit luni la cormorani, un subiect extrem de dezbătut în ultima perioadă în spaţiul public, pentru a putea justifica importanţa afirmaţiilor făcute în Parlamentul European privind pagubele produse pisciculturii de către aceste păsări. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a revenit luni la cormorani, un subiect extrem de dezbătut în ultima perioadă în spaţiul public, pentru a putea justifica importanţa afirmaţiilor făcute în Parlamentul European privind pagubele produse pisciculturii de către aceste păsări. 

El a prezentat presei un raport al Parlamentului European din anul 2008 referitor la elaborarea unui plan european de gestionare a efectivelor de cormorani, în care se menţiona creşterea de peste 20 de ori în ultimii 25 de ani a acestor efective de păsări, dar şi faptul că acestea sunt responsabile de dispariţia a peste 300.000 de tone de peşte în fiecare an din apele europene. 

"Toată lumea a început să interpreteze în fel şi chip acest lucru, spunând unii că sunt neinspirat, alţi spunând că am vorbit o prostie fără să cunosc. Îmi pare rău că acest grad de necunoaştere a ocupat agenda zilnică la mulţi, unii dintre ei paralel total cu activitatea, paralel total cu interesul ţării, paralel total cu gradul de exprimare. Într-un cuvânt neavând nici în clin, nici în mânecă cu subiectul. O să vă dau un raport referitor la elaborarea unui plan european de gestionare a efectivelor de cormorani pentru minimizarea impactului tot mai mare al acestora asupra efectivelor piscicole, pescuitului şi acvaculturii întocmit de Comisia pentru pescuit, raportor Heinz Kinderman, în data de 10.11.2008. O rezoluţie, practic, a Parlamentului European care spune foarte clar.

"Eu am spus-o foarte clar"

Din nefericire mulţi nu au cunoscut, din nefericire nu se informează, din nefericire pun în spaţiul public lucruri care introduc preocuparea în zona peiorativă, ceea ce nu este corect. Eu am spus-o foarte clar: m-am dus la Bruxelles cu problemele Romaniei şi pentru problemele României şi ale Uniunii Europene. Eu ştiu ce vorbesc şi niciodată nu scot vreun cuvânt din gură fără ca el să fie legat de o realitate", a explicat Daea, într-o conferinţă de presă. 

Şeful MADR a citit din acest raport al Parlamentului European care spunea, ca fundamentare, că: "pe teritoriul Uniunii Europene efectivele de cormorani au crescut rapid, de 20 de ori în ultimii 25 de ani, ajungând în prezent la o populaţie totală minimă estimată de 1,7-1,8 milioane de păsări". Acesta a încercat, totodată, să explice poziţia sa faţă de acest subiect în Parlamentul European. 

Vezi şi: Avem răspunsurile la întrebările CEDO despre Kovesi

Alex Coita: NU este despre Laura Codruța Kovesi. Nu mai căutați eroi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel