Daciana Sârbu: Am votat împotrivă. Ar fi o lovitură dură pentru România

Daciana Sârbu a votat, în Parlamentul European, împotriva majorității propunerilor comisiei de Mediu referitoare la noua legislație privind calitatea aerului.

De ce? Pentru că acest lucru ar fi însemnat o lovitură dură pentru România care ar aduce costuri foarte mari de suportat de oameni.

"Sustin politicile de mediu si cred ca e nevoie de masuri puternice pentru imbunatatirea calitatii aerului in toata Europa. Azi in Parlamentul European, am votat insa impotriva majoritatii propunerilor comisiei de Mediu referitoare la noua legislatie privind calitatea aerului, pentru ca ele ar fi o lovitura mult prea dura pentru Romania, ar aduce costuri si poveri administrative dificil de suportat in primul rand de catre populatie, dar si de catre sectoarele economice. Ar fi o povara disproportionata pentru o tara cu infrastructura inca invechita si cu posibilitati inca reduse comparativ cu statele bogate din UE!", a transmis Daciana Sârbu.

"Directiva in forma propusa initial de Comisia Europeana contine tinte mai rezonabile si ofera un echilibru mai corect intre politica de mediu si realism. Nu voi sustine nicio crestere viitoare a acestor tinte, deoarece ar afecta Romania.

Propunere de limitare a emisiilor poluante provenite de la instalaȚii medii de ardere

La fel m-am opus in Comisia de Mediu si atunci cand s-a discutat o propunere de limitare a emisiilor poluante provenite de la instalatii medii de ardere, sub incidenta careia intra si centralele termice vechi. La fel voi vota de fiecare data, fiindca am convingerea ca e nevoie de echilibru in legislatia anti-poluare, indiferent cat de ecologisti suntem", a mai transmis Daciana Sârbu.

[citeste si]

"Si o precizare necesara: cateva website-uri au scris zilele trecute (cu bune intentii, sunt sigura) despre o "directiva" votata de noi in Parlamentul European care ar insemna inchiderea unor termocentrale. As vrea sa atrag atentia ca nu era vorba de o directiva, ci de o simpla rezolutie a Parlamentului, cu caracter nelegislativ si lipsita de obligativitatea aplicarii. Ea reprezinta punctul de vedere al acestei institutii in cadrul conferintei de la Paris privind schimbarile climatice, si nicidecum o masura aplicabila in curand, asa cum s-a speculat in mod alarmist. Mai trebuie precizat ca la aceasta conferinta Uniunea Europeana este reprezentata de Comisia Europeana si nu de Parlament, si nu cunoastem inca pozitia pe care o va adopta respectiva institutie acolo. Deci rezolutia votata este o simpla declaratie de intentie si nimic mai mult. Rezultatele negocierilor de la Paris le vom afla cu totii peste cateva saptamani", a adăugat Daciana Sârbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel