Cutremur din cauza muzicii. Două concerte ale cântăreței Taylor Swift au generat activitate seismică

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Concertele lui Taylor Swift din orașul american Seattle au generat o activitate seismică echivalentă cu un cutremur de magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter.

 

Datele au fost înregistrate la spectacolele din Eras Tour, la Lumen Field, pe 22 și 23 iulie.

Seismologul Jackie Caplan-Auerbach a spus că activitatea a fost cauzată de fanii lui cântăreței sau de sistemul de sunet, scrie BBC.

Spectacolele au batut recordul anterior din Seattle, cunoscut sub numele de „Beast Quake”, înregistrat în 2011.

Activitatea seismică a fost generată atunci de fanii fotbalului american care sărbătoreau touchdown-ul lui Marshawn Lynch pentru Seattle Seahawks, în timpul unui joc împotriva New Orleans Saints.

Caplan-Auerbach, profesoară de geologie la Universitatea Western Washington, a declarat pentru CNN că diferența dintre jocul NFL și concertele recente ale lui Swift a fost de doar 0,3, dar „tremuratul a fost de două ori mai puternic”, cu o intensitate „cu siguranță dublă”.

„Am luat datele din ambele nopți ale concertului și am observat rapid că erau în mod clar același tipar de semnale”, a spus ea. „Dacă le suprapun una peste alta, sunt aproape identice”.

Concertele din Seattle au fost susținute în fața unui total de 144.000 de fani, pe parcursul a două nopți.

Postând apoi pe Instagram, Swift a scris: „Seattle a fost cu adevărat unul dintre weekendurile mele preferate din toate timpurile. Mulțumesc pentru tot. Pentru toate uralele, țipetele, săriturile, dansul și cântatul din toți plămânii”.

Concertele lui Swift la Seattle au venit spre sfârșitul etapei americane a turneului intitulat „Eras Tour”- primul ei turneu în cinci ani.

Concertele de muzică au mai provocat activitate seismică și înainte, de exemplu în timpul unui show Foo Fighters din 2011, în Noua Zeelandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel