Cum rezolvă Olguța Vasilescu problema câinilor maidanezi

Olguta-Vasilescu-_MR1
Olguta-Vasilescu-_MR1

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a reușit, prin măsurile adoptate, să sterilizeze, în doar trei luni, 1.400 de câini fără stăpân. Aceștia fie au rămas în adăpost, fie au fost dați spre adopție în oraș sau în afara țării, după ce au fost luați de către ONG-uri. 

"Noi am reușit până acum să strângem 1.400 de câini în ultimele trei luni. I-am strâns în adăpost, dar nu mai putem face față. Nici regulamentul pe care-l aplicăm și care este cel mai dur din România nu poate să rezolve această problemă, decât peste zece ani. Noi am pus niște amenzi foarte mari pentru cei care iau câinii din adăpost și le dau drumul pe stradă, între 2.500 și 3.000 de lei. Proprietarii sunt obligați să-și sterilizeze câinii din curți. Cei care nu doresc să le fie sterilizat câinele, plătesc o taxă de  500 de lei de lei anual la Primărie. Dacă nu o plătesc, atunci plătesc o amendă între 2.500 și 3.000 de lei", a declarat primarul Craiovei.

Adăposturi suprapopulate de câini sterilizați

Printre măsurile luate nu s-a numărat și reteritorializarea. Olguța Vasilescu a adăugat: "Dacă mergem în teren și vedem că persoanele care au adoptat câini nu îi au în curte primesc amendă între 500 și 3.000 de lei". Ea a explicat că "Nu pot să ne mintă și să ne spună că au murit câinii pe care i-au luat din adăpost, pentru că ei sunt obligați să-i aducă în 24 de ore la adăpost pentru a fi incinerați".

Până acum nu au fost date amenzi. Adăpostul de la Craiova este cel mai modern din țară și are 500 de locuri, însă potrivit Olguței Vasilescu a fost și suprapopulat cu câinii fără stăpân. În Craiova, pe străzi, sunt aproximativ șapte-opt mii de câini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel