Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Cum faci BORȘ de casă. REȚETA tradițională

Borșul este folosit, adesea, la acritul ciorbelor delicioase și nimic nu se compară cu savoarea dată de acest ingredient sănătos. Mai ales că îl poți face chiar la tine acasă.

Ingrediente: 1/2 kg târâțe de grâu, 450 g de mălai, 1 ceaşcă cu huşte, 1 felie mare de pâine neagră, 5 l de apă.

Cum se prepară

 

Ai nevoie de un borcan de 10 litri, în care se pun tărâțele şi mălaiul. Se toarnă apoi apa rece cât să le acopere şi se lasă un sfert de oră. Se toarnă apoi apă fierbinte, se amestecă bine cu un făcăleţ și se lasă să se răcorească. Se adaugă apoi huştele, se amestecă împreună cu pâinea şi se lasă într-un loc răcoros, acoperind borcanuș Se lasă câteva zile. Când borşul s-a acrit, se pune într-un alt borcan curat, după ce a fost strecurat, şi se păstrează la rece. Pentru savoare se adaugă o crenguţă de vişin. 

Vezi și: Cum faci maia naturală de casă. Rețeta de drojdie sălbatică

Negresă fără făină. Rețeta din trei ingrediente

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23
YesMy