Cu leii pe terasa casei. Un mexican refuză să-i predea

Cu leii pe terasa casei. Un mexican refuză să-i predea. foto: captura video BBC
Cu leii pe terasa casei. Un mexican refuză să-i predea. foto: captura video BBC

Un bărbat din Mexico City refuză să renunțe la cei trei lei pe care îi ține pe terasă.

Inspectorii federali mexicani au declarat, după ce au descoperit cei trei lei, că cele trei feline mari ar trebui mutate într-o locația în care să beneficieze de o îngrijire mai adecvată, relatează BBC.

Răgete lor puternice au provocat îngrijorări în zona în care locuiește stăpânul lor și care este extrem de aglomerată cu construcții, potrivit presei locale, iar vecinii se tot plâng pe rețelele de socializare.

Conform sursei citate, Omar Rodríguez a afirmat că îi ține pentru că dorește ca nepoții săi să cunoască speciile pe cale de dispariție, în special leul alb, conform ziarului El Universal.

"Știu că acestea nu sunt cele mai bune condiții", a declarat Rodriguez pentru agenția de știri AFP. "Cea mai bună condiție pentru a avea un leu ar fi în savana africană, unde ar putea să alerge liber, însă..."

Cu leii pe terasa casei. foto: captură video BBC

El spune că are leii de 20 de ani și are documente corespunzătoare de la agenția de mediu federală Profepa. Cu toate acestea, autoritățile spun că nu i-au eliberat astfel de documente, iar condițiile de viață ale animalelor nu sunt adecvate. Conform imaginilor difuzate de BBC, alături de cei trei lei viețuiește și un Rottweiler.

Lui Rodriguez i s-a pus în vedere să permită inspectorilor să-și viziteze domiciliul, situat în zona Colonia Asturias, vineri, sau cazul poate fi trimis la biroul procurorului general. De asemenea, i s-a cerut să furnizeze documentația cu privire la originea leilor.

Preocuparea pentru soarta leilor din acea comunitate a fost intensificată după ce un bărbat a fost atacat de un leu de companie în Ciudad Juárez, în nordul țării, duminică. Site-ul de știri Milenio a spus că proprietarul său a venit acasă beat și a țipat la animal. Leoaica s-a răzbunat în felul ei, mușcându-l și provocându-i răni de 10 cm adâncime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel