CTP: SUA au declanșat un război cu Rusia. Putin a cedat

Vizita vicepreședintelui SUA, Joe Biden, la București, dar și semnarea contractului gigant de livrare a gazelor naturale de către Rusia pentru o perioadă de 30 de ani către China au fost comentate de senior-editorul Gândul, Cristian Tudor Popescu.

În discursul de la București, Joe Biden a vorbit despre corupție care "reprezintă o altă formă de tiranie şi poate reprezenta un pericol nu numai pentru economia unei ţări, ci şi pentru securitatea naţională. Există ţări care exploatează corupţia pentru a putea să exercite influenţe nefaste şi să submineze suveranitatea ţărilor din jur".

„Atunci când politicienii pot fi cumpăraţi, când tribunalele pot fi cumpărate, presa face propagandă, acolo veţi găsi o societate care poate fi manipulată din exterior, o societate care pierde controlul asupra propriului destin. Am văzut în Ucraina cum 15 ani de corupţie au subminat sistemul lor de instituţii militare şi capacitatea ţării de a se apăra", a adăugat Joe Biden.

Citește și: "Președintele Ponta"

Pornind de la declarația vicepreședintelui SUA, CT Popescu a declarat că „America a declanşat deja un război economic cu Rusia. Va fi un război lung şi dur, iar America vrea să se asigure că România este o ţară sigură şi stabilă din punct de vedere economic, nu numai militar, pentru că pe aici vor trece fluxuri de bani", a explicat Cristian Tudor Popescu, la ediţia de miercuri de la Gândul LIVE.

„Ce s-a întâmplat în China este o declaraţie de război. Practic, războiul a început. Acum, faptul că s-au înţeles de ieri pe astăzi, are un singur înţeles: Putin a cedat", a mai comentat Cristian Tudor Popescu. „De ce se tem americanii? Vor avea loc operaţiuni cu bani şi materiale în această zonă. E posibil, la un moment dat, ca americanii să stabilească aici, în România o producţie strategică, să nu mai aducă din SUA sau Taiwan. Ameninţarea nu vine din partea Rusiei, ci din partea politicienilor noştri băştinaşi, care, fiind organizaţi în structuri mafiotice, nu acceptă regulile economice corecte", a mai adăugat CTP.

Citește și: Casa Albă dă erată la discursul lui Biden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel