Cruci eroi cimitir Valea Uzului, acoperite cu saci. Consiliul Regional al Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, reacţie

Mihai Ciobanu / 17 mai 2019 / 22:47 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Consiliul Regional al Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc consideră că, acoperirea cu saci negri crucilor amplasate de administraţia locală a oraşului băcăuan Dărmăneşti în Cimitirul din Valea Uzului este o provocare şi se delimitează atât de acţiune, cât şi de persoanele care au comis-o. 

"Avem convingerea că această acţiune a avut ca scop discreditarea comunităţii maghiare din România şi distragerea atenţiei de la ilegalităţile autorităţilor locale din Dărmăneşti. Liderii comunităţii maghiare din România nu au recurs, nici astăzi, şi niciodată în ultimii treizeci de ani, la instrumente care contravin principiilor democratice, care încalcă drepturile sau aduc afront demnităţii unei comunităţi. Insinuarea, conform căreia UDMR ar avea orice legătură cu această acţiune condamnabilă, este inacceptabilă.

Facem apel la toţi cetăţenii, indiferent de etnie, să nu lase loc incitării la ură. Somăm administraţia locală a oraşului Dărmăneşti să înlăture monumentele amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului", transmite Consiliul Regional al Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24