Crucile eroilor români, profanate. Reacţia PER Harghita

Ana Vasilescu / 17 mai 2019 / 17:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Crucile a zeci de eroi români și monumentul amplasat de Primăria orașului băcăuan Dărmănești în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului au fost profanate, fiind acoperite cu saci negri de gunoi. Preşedintele PER Harghita, Ioan Huntai, face un apel către factorii decizionali ai judeţelor Harghita şi Bacău, rugându-i să trateze cu calm şi responsabilitate incidentul.

"PER Harghita, prin vocea presedintelui Ioan Huntai, face un apel catre factorii decizionali ai judetelor Harghita si Bacau, rugandu-i să trateze cu calm si responsabilitate incidentul aparut in localitatea Sanmartin la granita dintre judetele Bacau si Harghita si sa acorde respectul maxim eroilor cazuti in primul si al doilea razboi mondial.

De asemenea transmit pe aceasta cale si rugămintea conducerii centrale a PER prin vocea presedintelui Danut Pop care adreseaza celor 2 prefecți ai județelor implicate sa dea dovada de responsabilitate politica, administrativă rezolvand de indata incidentele aparute pentru detensionarea situatiei create la granita celor 2 județe".

Pe Facebook și pe site-uri de limba maghiară au apărut, vineri dimineață, imagini în care se poate vedea cum toate cele 52 de cruci ale eroilor români căzuți în primul și în cel de-al doilea război mondial și monumentul amplasat de Primăria Dărmănești au fost acoperite cu saci negri de plastic care sunt lipiți cu bandă adezivă.

Reprezentanții Poliției Județene Bacău au anunțat că a fost declanșată o anchetă în cazul acestui incident.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26