Criză medicamente. Orban, despre menținerea taxei clawback

Andrei Itu / 03 feb 2020 / 17:12 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că menţinerea taxei clawback la nivelul actual 'afectează dramatic' fabricile de medicamente din România şi duce la dispariţia multor medicamente de pe piaţă.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă s-a rezolvat criza medicamentelor oncologice, Orban a spus că Guvernul caută o soluţie 'care să rezolve criza provocată de creşterea dramatică a taxei clawback pe medicamente'.

'Avem în momentul de faţă în analiză trei variante. Sigur că vom continua consultările cu pacienţii, cu organizaţiile pacienţilor, cu furnizorii de medicamente, cu beneficiarii, cu spitalele, cu toţi actorii implicaţi în această decizie, astfel încât să găsim cea mai bună soluţie care să permită accesul la medicamente al cetăţenilor români, care să reducă clawback-ul, în special pentru medicamentele generice.'

'Trebuie să ţinem cont că în România sunt fabrici de medicamente, practic multe medicamente generice se produc în România şi e clar că menţinerea clawback-ului la nivelul actual afectează dramatic aceste fabrici şi duce la dispariţia, încetul cu încetul, a foarte multor medicamente de pe piaţă', a spus premierul, conform Agerpres.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29