Criticul de film Tudor Caranfil a murit

Sebastian Florea / 23 Martie 2019 / 14:03 Salveaza PDF Comentarii
Criticul de film Tudor Caranfil a murit la 88 de ani.
Descriere foto: Criticul de film Tudor Caranfil a murit la 88 de ani.

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, la vârsta de 88 de ani.

Moartea lui Tudor Caranfil a fost anunțată de criticul de film Irina Nistor. 'S-a întâmplat azi dimineaţă, pe 23 martie. (...) S-a stins pur şi simplu şi ne-a lăsat, întâi de toate, filmele mute, şi cred că o să-i întâlnească pe toţi cei pe care ne-a ajutat să-i cunoaştem de-a lungul timpului. Ne-a lăsat 'Vârstele peliculei' scrise şi filmate, o pasiune mare pentru film şi tot ca moştenire ne-a lăsat un regizor, pe Nae Caranfil', a spus Irina Nistor.

Ea a subliniat că decesul lui Tudor Caranfil a venit mult prea repede după dispariţia unui alt mare nume al culturii româneşti, regizorul Radu Penciulescu, care a murit joi seară. 'Sunt generaţii din acestea, sunt oameni care am vrea să fie nemuritori', a mai spus Irina Nistor. 'Ştiu că întotdeauna mergeam cu el şi avea un buletin care ţinea până în două mii cincizeci şi nu ştiu cât, şi acum o săptămână mi l-am schimbat şi eu pe al meu şi tot aşa e până în 2079, o să fac 122 de ani, şi de câte ori călătoream împreună, toţi din străinătate se uitau foarte ciudat la buletinul lui, dar el era foarte mândru. Am călătorit foarte mult cu el la Berlin, la Cannes, la Namur, şi era fascinant. Mergeam mult pe jos, făceam plimbări lungi după filme şi discutam, chiar şi în contradictoriu. Era o plăcere să discuţi cu el', a rememorat Irina Nistor.

'Nu mai era o persoană publică în momentul ăsta, adică nu mai aveam o emisiune sau ceva de genul ăsta, şi faptul că lumea nu şi-a pierdut memoria, asta este cea mai bună descriere că lumea nu l-a uitat', a mai spus Irina Nistor.

Citește și:

Doliu în PSD. Membru al partidului, mort la spital

Karl Lagerfeld a murit. Personalităţi din lumea modei, mesaje

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26