EXCLUSIV  Cristian Seidler: Tudorel Toader are alura unui PROFESIONIST. Totusi, nu înțeleg DECIZIA

Bogdan Bolojan / 20 apr 2018 / 11:42 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Deputatul USR, Cristian Seidler a spus la interviurile DCNews că Tudorel Toader are alura unui profesionist și că a vorbit cu numeroși absolvenți ai Facultății de Drept din Iași care i-au confirmat acest lucru. În context, Siedler menționează că nu înțelege demersul ministrului Justiției de a se adresa Curții Constituționale în privința deciziei președintelui Klaus Iohannis care a decis refuzarea propunerii de revocare a șefei DNA. 

"Am vorbit cu absolvenți ai Facultății de Drept din Iași, iar Tudorel Toader are în spațiul public românesc alura unui profesionist. Este aproape de neînțeles cum un profesionist poate să comită greșeală după greșeală. Raportul pe care chiar el l-a întocmit și de la care a pornit toată această procedură de schimbare din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi a fost demontat de către juriști, a fost demontat de către CSM, de catre departamentul juridic de la Cotroceni, iar domnul Tudorel Toader insistă pe o procedură absolut îndoielnică. Chiar domnul Zegrean, să nu uităm, că a fost președintele Curții Constituționale, îl contrazice în declarații publice. Ce ar vrea ministrul Tudorel Toader printr-un demers la Curtea Constituțională, ce să obțină? Vrea să-l oblige pe președinte să spună doar 'da, să trăiți, da, cum spuneți dumneavoastră," a spus Cristian Seidler la DCNews.

Mingea, în terenul CCR 

Totodată, deputatul USR spune că nu este sigur de răspunsul pe care îl va da CCR. 

"Ce rost are prezența președintelui în toată această procedură dacă lui nu i se dă posibilitatea să analizeze cererea și să dea un răspuns. Tudorel Toader are pretenția ca președintele Iohannis să spună doar da. Dincolo că argumentele juridice spun că răspunsul era un "nu" previzibil. La CCR, din păcate, observăm un lucru: Curtea Constituțională, de când are are această componență nominală, își schimba jurisprudența. În mod normal, acest demers ar trebui respins de CCR. Să vedem totuși care va fi soluția. Dacă Tudorel Toader pierde și la CCR, onoarea profesională i-ar cere să se retragă din funcția de ministru, având ratat un demers important," a mai spus Seidler. 

Vezi răspunsul complet:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24