EXCLUSIV  Cristian Erbașu: Trăim într-o dictatură a funcționarilor! Mai nou, această ”boală” i-a luat și pe consultanți

Foto Pexels
Foto Pexels

Cristian Erbașu, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții, a transmis un semnal de alarmă și astfel a vorbit despre problemele din zona funcționarilor publici.

„Din păcate, știți unde ne încurcăm foarte mult? În zona politică, avem un dialog, politicienii își doresc destul de repede să rezolve problemele, însă în zona funcționarilor publici problema este mai delicată. S-ar putea să fiu dur. Sunt sigur că mulți, dacă mă aud, nu vor fi de acord și chiar mai mult de atât, însă trăim într-o dictatură a funcționarilor. De ce spun acest lucru? Pentru că suntem la mâna lor, la decizia lor. Ei pot foarte ușor să spună, ca experți din zona statului, din zona guvernamentală, acest lucru e legal, acest lucru nu e. Însă, de foarte multe ori, eu sunt sigur că ei nu se gândesc cu adevărat la consecințele deciziilor lor, pentru că, dacă s-ar gândi și dacă le-ar păsa, ar pune problema altfel”, a spus Cristian Erbașu, președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții. 

Întrebat ce crede că ar trebui modificat pentru ca proiectele de pe hârtie să devină și realitate în perioada următoare, Cristian Erbașu a făcut următoarele precizări: „Trebuie să scăpăm de această psihoză pe care o avem în ceea ce privește un eventual control care ne-ar desființa orice acțiune pe care o facem. Ideea aceasta că un control vine și aduce corecții - dacă e vorba de fonduri europene - sau incriminează pe cineva, orice ar face, duce la blocare. Trăim această experiență de ani de zile. Oamenii trebuie să înțeleagă, până la urmă, mai ales cei care decid, că atâta timp cât lucrurile se fac cu bună credință, chiar și dacă sunt mici greșeli, acestea sunt corectabile, fără a fi incriminat cineva.”

„Dacă nu scăpăm de această psihoză, pentru mici probleme care apar la fiecare proiect de anvergură, acele proiecte sunt compromise. Ne învârtim în această paradigmă de ani de zile! Revin la funcționari, mai nou, această boală i-a luat și pe consultanți, care, din păcate, nu sunt neutri”, a mai zis Cristian Erbașu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „UPGRADE ROMANIA: ESTE NEVOIE DE UN PACT NAȚIONAL DE TRANSPORTURI”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, StiriDiaspora, DefenseRomania, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Upgrade România: Este nevoie de un pact național de transporturi. Dezbatere DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel