Cristian Buşoi, mesaj în Parlamentul European faţă de criza din Republica Moldova

Mihai Ciobanu / 05 iul 2018 / 13:35 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Europarlamentarul Cristian Buşoi a ridicat astă, joi, în Parlamentul European, problema crizei politice din Republica Moldova.

Cristian Buşoi a adus la cunoştinţa oficialilor europeni poziţia sa cu privire la criza politică din Republica Moldova, provocată de invalidarea alegerilor pentru Primăria Chişinău. 

"Respectul cetățenilor moldoveni față de valorile europene este invers proporțional cu cel al autorităților care conduc, astăzi, Republica Moldova și care folosesc, mai nou, tertipuri legislative drept unealtă împotriva exercitării democrației.

Consecințele acestei acțiuni se resfrâng, ca de obicei, asupra dezvoltătii economice a Republicii Moldova și asupra viitorului european al tinerilor moldoveni din țară și de peste hotare.

Cetățenii moldoveni au nevoie de suportul Uniunii Europene mai mult ca niciodată, iar UE trebuie să transmită un mesaj clar că nu tolerează această situație, în care voința cetățenilor din Chișinău de a-l alege pe Andrei Năstase este răsturnată prin influențarea unor decizii ale instanțelor.

Mai mult, în cotextul noii legi electorale, ce încalcă toate recomandările Comisiei de la Veneția și ale Biroului OSCE pentru Instituțiile Democratice și Dreptului Omului, este nevoie de un mesaj la fel de clar că trebuie să se revină la o legislație care oferă șanse egale tuturor competitorilor politici.

Moldova trebuie să rămână pe drumul valorilor europene, către o democrație sănătoasă, un sistem judiciar independent și dezvoltarea mediului de afaceri", a declarat Cristian Buşoi în Parlamentul European. 


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25