Crinuța Dumitrean și lotul ANRP, arest la domiciliu. Alina Bica rămâne în arest preventiv

Magistrații Înaltei  Curți de Casaţie şi Justiţie au decis, marți, ca fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Crinuţa Dumitrean, să fie plasată în arest la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Pe 19 februarie, ÎCCJ a decis ca fostul șef al ANRP, Crinuța Dumitrean, să fie plasată în arest la domiciliu. De asemenea, și pentru ceilalți inculpați, respectiv  fostul vicepreşedinte al ANRP Dragoş George Bogdan, Lăcrămioara Alexandru şi  expertul evaluator Emil Nuţiu să fie înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu.

Decizia a fost  contestată de DNA la aceeaşi instanţă.

Pentru Alina Bica,  instanţa supremă a menţinut arestul preventiv.

Faţă de Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Oana Vasilescu şi Gheorghe Stelian se menţine măsura preventivă a controlului judiciar, a mai dispus instanţa supremă.

Citește și: Crinuța Dumitrean, în arest la domiciliu. Alina Bica, în arest preventiv- ÎCCJ

Alături de Bica sunt judecaţi Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al ANRP şi şefă a comisiei, fostul vicepreşedinte ANRP Sergiu Ionuţ Diacomatu, deputatul Cătălin Florin Teodorescu, fost vicepreşedinte al ANRP, Remus Virgil Baciu, tot fost vicepreşedinte al ANRP, Oana Vasilescu, fost şef de birou la Ministerul Justiţiei, Dragoş George Bogda, fost vicepreşedinte al ANAF, Lăcrămioara Alexandru.

Toţi cei opt sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar urmează să fie judecaţi şi evaluatorul Emil Nuţiu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Citește și: Dorin Cocoş, denunț împotriva lui Vasile Blaga și Elena Udrea în dosarul Microsoft. "Am sprijinit campania electorală din 2009 "

În acest dosar, au fost emise mandate de arestare pe numele Alinei Bica, Dorin Cocoş, fiul său Alin Cocoş, şi Florentin Mihăilescu. Tot în acest caz este cercetat şi Adriean Videanu, dar sub control judiciar.

Pentru Dorin Cocoș, DNA a cerut arest la domiciliu în  dosarul Microsoft, măsură dispusă de magistrați, dar acesta rămâne după gratii pentru cel de-al doilea mandat de arestare din dosarul ANRP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel