Crinuța Dumitrean, în arest la domiciliu. Alina Bica, în arest preventiv- ÎCCJ

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis joi ca fosta șefă a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) Crinuța Dumitrean să fie judecată în arest la domiciliu. Ea este acuzată în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală.

Instanța a dispus înlocuirea arestului preventiv în cazul Crinuței Dumitrean cu arestul la domiciliu.  Decizia nu este definitivă. Aceeași decizie a fost luată și în cazul altor inculpați din acest dosar, Dragoș George Bogdan, Lacrămioara Alexandru și Emil Nuțiu. Fosta șefă a DIICOT Alina Bica rămâne în arest preventiv.

Judecătorii au finalizat dezbaterile din cameră preliminară, urmând să înceapă judecarea pe fond a dosarului.

Potrivit rechizitoriului trimis în instanță de DNA pe 15 decembrie 2014, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției (MJ) în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Alina Bica, răspunsuri din arest. Interviu cu fosta șefă a DIICOT

În dosar, au fost deferiți justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru; Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ și Remus Baciu. Au mai fost deferiți justiției Emil Nuțiu, evaluator, și Stelian Gheorghe, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel