EXCLUSIV  Cozmin Guşă, semnal de alarmă: "PSD, prins pe picior greşit". Pe cine votează la şefia partidului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cozmin Guşă a explicat într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS de ce a fost prins PSD pe picior greşit în jocul parlamentar de început de an, dar şi pe cine votează la şefia partidului la Congresul din februarie. 

"Viitorul poate să sune bine pentru PSD cu o primă condiţie care trebuie îndeplinită. La congresul care urmează, conducerea să fie formată din oameni dedicaţi reformei, din oameni care nu au participat direct la jocul lui Liviu Dragnea, pentru că principala problemă de imagine, s-a dovedit, este legătura cu Dragnea-Dăncilă şi o anumită complicitate din acea perioadă. Dacă se face acest prim pas, fiind un partid mare, totul poate urma consecutiv, în vederea unor strategii convergente cu agenda publicului de stânga şi dure la adresa puterii care este reprezentată evident de dl Klaus Iohannis susţinut de PNL.", a declarat Cozmin Guşă în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Pe cine votează la conducerea PSD

"Partidul trebuie să comunice prin voci credibile şi să termine cu afronturile publice, cu limbaj violent. Trebuie să facem politică cu oameni care ştiu ce spun, care au şcoli şi care nu trebuie să urle pentru a se face auziţi. Sorin Grindeanu este opţiunea mea pentru preşedinte PSD acum, pentru că eu văd o reformă a PSD în mai multe etape, dar prima etapă trebuie să fie la acest congres. Asta dacă colegii mei din partid doresc să nu piardă trenul unor majorităţi consistente pentru patru ani, pentru că miza asta se joacă, mai ales dacă vor fi anticipate.", a mai spus Cozmin Guşă. 

PSD, prins pe picior greşit 

"Din punctul meu de vedere, PSD nu ar trebui să depună moţiune, pentru că dacă ea trece nu face decât să grăbească alegerile anticipate care nu sunt necesare acum în România, în condiţiile în care această guvernare se va împiedica rău în toamnă. Până în toamnă, există şansa ca PSD să se revigoreze după trista perioadă a lui Dragnea şi Dăncilă şi altfel ar sta lucrurile pentru PSD la parlamentare. În cazul în care ea se depune totuşi şi trece, nu face decât să deschidă calea spre anticipate, pentru că nu există posibilitatea ca PSD să poată propune un premier. De altfel, Klaus Iohannis a şi spus clar că PSD nu poate fi cooptat la guvernare. Pe de altă parte, dacă moţiunea nu trece, se trece pe scenariul alegerilor în două tururi, dar tot nu scăpăm de anticipate. În acest moment, cei care conduc jocul în folos personal, respectiv Klaus Iohannis şi apropiaţii lui, au prins PSD pe picior greşit. 

Din punctul meu de vedere, şi congresul a fost pus târziu, la final de februarie. Trebuia acum, în ianuarie, pentru a avea februarie, martie, aprilie ca luni de pregătire. Dar asta este viaţa, mergem înainte!", a mai spus social-democratul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel