Cozmin Gușă: M-a deranjat pericolul bagatelizării unui subiect atât de important

Realitatea TV a dezbătut, sâmbătă seara, de la orele 21,00, subiectul loviturii de stat din 1989.

Cozmin Gușă a avut o intervenție telefonică în care a vorbit despre acest subiect.

"Ce m-a deranjat în anii de după '89 a fost pericolul bagatelizării unui subiect atât de important care ne-a marcat viața tuturor. Fie din prostie, fie din naivitate, acest subiect a fost bagatelizat. Telespectatorii mai tineri poate nu știu cu precizie cine sunt invitații din această seară. Alex Mihai Stoenescu aproape că și-a mâncat sănătatea, după 1989, din dorința de a elucida detaliile care pot să devină elemente juridice în dosarul loviturii de stat din România. A scris zeci de mii de pagini legat de acest lucru. Florian Bichir este un istoric tânăr care a studiat și a încercat să înțeleagă cât de important este momentul minciunii din 1989 și cât de mult contează pentru noi. Domnul procuror Dan Voinea este un actor important al evenimentelor din 1989. Domnul Filip Teodorescu este un lider al contraspionajului românesc de dinainte de 1989. A avut acces la cele mai strategice informații legate de posibile trădări sau amenințări la adresa statului român", a zis Cozmin Gușă.

"Toate generațiile din România de astăzi sunt afectate de minciuna primordială post 89, care a generat o mistificare națională și care le-a afectat viețile. Pensionarii de astăzi nu pot nici acum să priceapă cum în ciuda faptului că au avut o muncă productivă și eficientă înainte de 1989 și după 1989 trăiesc într-o mizerie materială și mai ales într-o mizerie spirituală. Uitându-ne la cum optează și votează vedem că sunt practic dezorientați", a mai zis Cozmin Gușă.

"Mai este și generația mea. La rândul nostru suntem fie marginalizați, fie lăsați la vatră. (...) Generația cea mai afectată este a copiilor noștri, a celor de 20 și ceva de ani -30, care nu înțelege nimic din ce s-a întâmplat cu viața părinților și bunicilor lor după 1989. Dacă în urma acestui dosar avem răspunsul la întrebările bine puse, atunci ne-am făcut treaba chiar așa de târziu, după '89. Că a fost o lovitură de stat... și facem încadrările potrivite în acest dosar, este extraordinar. Ne recuperăm demnitatea și vedem ce ravagii face minciuna publică exarcebată până în fibra fiecărui lider de după 1989 pentru că deviza "Mitomania îngroapă România" a fost, de fapt, marca vieții noastre de după '89", a adăugat analistul.

Aflarea adevărului despre momentul Revoluției poate fi momentul unei restartări naționale "la care tot sperăm de atâta timp", a mai zis Gușă. Acest lucru este important pentru toate generațiile, chiar și pentru tinerii care nu înțeleg nimic din ce s-a întâmplat atunci, din cauza unui văl de ceață întreținut intenționat.

Analiza vine în momentul în care ancheta în dosarul Revoluţiei a fost extinsă. Procurorii investighează noi fapte de crime împotriva umanităţii. Se întâmplă la aproape 27 de ani de la evenimentele din 1989, după ce dosarul a fost închis şi iar deschis. Anchetatorii spun acum că regimul instaurat după căderea comunismului a fost cel care, ca să păstreze puterea cu orice preţ, a dus la uciderea, rănirea şi lipsirea de libertate a unui număr foarte mare de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel