Corina Dumitrescu: Îmi asum greșeala de a nu fi verificat CV-ul

corina_dumitrescu_ministri_guvernul_ponta_-36202
corina_dumitrescu_ministri_guvernul_ponta_-36202

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului  de la Educație, Corina Dumitrescu, a susținut, duminică, o conferință de presă pentru a oferi lămuriri cu privire la controversele care apar în CV său, incompatibilitatea cu funcția de membru al CSM, dar și cu suspiciunile legate de cursurile urmate la Stanford

Corina Dumitrescu, persoana nominalizată pentru funcţia de ministru al educaţiei, a recunoscut, duminică, faptul că, CV-ul comentat ”pe bună-dreptate” de presă, ”conţine într-adevăr greşeli. Nu-mi aparţine tehnoredactarea sa, dar îmi asum greşeala de a nu-l fi verificat. Ea aparține, căci am reușit să identitific autorul, unui angajat al nostru, care are o circumstanță atenuantă deosebită”, a declarat Corina Dumitrescu.

În legătură cu relația persoanei sale cu ANI, ministrul propus de Victor Ponta pentru Educație a precizat: ”în urmă cu aproape un an, fostul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a depus o contestaţie prin care semnala incompatibilitatea mea de a ocupa o funcţie în CSM, atât timp cât sunt şi rector al unei universităţi private. Din partea ANI, tăcere însă. Până în momentul de faţă nu există nicio decizie ANI în ceea ce mă priveşte. Când va fi dată nu o voi contesta în justiţie, mă voi supune ei", a afirmat Corina Dumitrescu,  precizând ”cu toată tăria că nu intersat-o și nu o interesează nicio demnitate publică într-atât încât să nu respecte legile țării”.

În ceea ce privește contestatele cursuri la Stanford, Dumitrescu a declarat că nelămuririle au fost generate de confuzia legată de numele pe care îl purta la acest stagiu de formare profesională organizat remarcabil de universitatea Stanford și institutul Hoover, unde a avut parte de profesori remarcabili și valorosi precum Joseph Stiglitz.

După ce a prezentat o declarație înregistrată a profesorului său coordonator în legătură cu prezența sa la Stanford, Corina Dumitrescu a mărturisit că acesta îi va trimite o adeverință care va curpinde toate datele legate participarea sa la faimoasa universitate.

Cât priveşte relaţia sa cu premierul desemnat, în urma scandalurilor în care a fost implicată, Corina Dumitrescu a spus: "L-am anunţat pe Victor Ponta că mandatul meu este la dispoziţia sa, iar el mi-a spus că mergem înainte".

”Înainte de această conferință i-am spus o dată în plus că nominalizarea mea se află la dispoziția domniei sale (n.r. Victor Ponta) și ne vom revederea în această seară pentru a vă spune concluzia”, a mai declarat Cristina Dumitrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel