Coreea de Sud nu va trimite niciun reprezentant oficial la funeraliile lui Kim Jong-il

yu-woo-ik
yu-woo-ik

Guvernul din Coreea de Sud a prezentat marţi "condoleanţe poporului Coreei de Nord", după decesul lui Kim Jong-il, adăugând că nu va trimite nici un reprezentant oficial la funeraliile fostului lider comunist la 28 decembrie.

"Guvernul prezintă condoleanţe poporului Coreei de Nord", a declarat ministrul sud-coreean al Reunificării, Yu Woo-Ik, informează Mediafax.

"Nu trimitem nici o delegaţie guvernamentală, dar familiile fostului preşedinte Kim Dae-Jung şi fostului preşedinte al grupului Hyundai Chung Mong-Hun vor fi autorizate să meargă în Nord" pentru funeralii, a precizat el.

Liderul nord-coreean Kim Jong-il, care avea probleme de sănătate de mai mulţi ani, a murit sâmbătă, iar fiul său Kim Jong-un a fost desemnat pentru a-i succede, a anunţat luni presa oficială a regimului comunist.

Kim, a cărui mobilitate era redusă din 2008 când a suferit un accident cerebral, a decedat din cauza unui "infarct miocardic sever şi a unei crize cardiace", în trenul său, în timpul uneia dintre deplasările sale tradiţionale pe teren, potrivit agenţiei oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel