Coreea de Nord, test cu rachetă balistică. SUA confirmă

Kim Jong-un
Kim Jong-un

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă în Marea Japoniei, transmit agențiile de presă internaționale. A fost al cincilea eveniment de acest gen în 2017, în ciuda sancțiunilor internaționale împotriva regimului de la Phenian, motivate de programele nord-coreene de înarmare nucleară și cu rachete.

Ministerul apărării din Coreea de Sud a afirmat inițial că lansarea unui proiectil neidentificat a avut loc din regiunea Sinpo, de pe coasta de est a peninsulei coreene și a precizat că nu este vorba de un tir de artilerie. Ulterior, Statele Unite și Japonia au confirmat evenimentul, iar comandamentul american din Pacific (PACOM) a declarat că a detectat și urmărit o rachetă nord-coreeană.

Estimarea inițială a PACOM este că a fost vorba de o rachetă balistică cu rază medie de acțiune KN-15, lansată de la baza terestră de lângă Sinpo pe o traiectorie încheiată în Marea Japoniei. Tirul a fost efectuat marți la ora 21.42 GMT (miercuri, 00.42 ora României). NORAD, comandamentul militar pentru securitatea aeriană a Statelor Unite și Canadei a apreciat că racheta nu a amenințat America de Nord.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a refuzat să comenteze, afirmând că SUA "au vorbit destul despre Coreea de Nord", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel