Copiii în pericol! Poliţia avertizează: "Încurajați-i să vă spună"

Poliţiştii atrag atenţia asupra pericolelor la care se expun copiii care navighează pe internet. 

În contextul în care recent un bărbat din Timișoara a fost arestat pentru că ar fi determinat mai multe minore să realizeze imagini și videoclipuri cu caracter sexual, poliţiştii atrag atenţia asupra pericolelor la care sunt expuşi copiii atunci când navighează pe internet, în special pe reţelele de socializare.

"Discutați cu copiii dumneavoastră despre prietenii pe care și-i fac în mediul online și încurajați-i să vă spună ori de câte ori se simt amenințați sau sunt obligați să facă lucruri pe care nu și le doresc", subliniază poliţiştii. 

[citeste si]

Fetiţe cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani ar fi fost determinate să realizeze fotografii și videoclipuri cu caracter sexual explicit

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Cluj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S. T. Cluj cercetează un bărbat din Timișoara, bănuit că ar fi determinat mai multe minore să realizeze imagini și videoclipuri cu caracter sexual. Cel în cauză a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

La data de 17 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat, din  Timişoara, bănuit de trafic de minori şi pornografie infantilă.

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2013 – 2015, cel în cauză, în vârstă de 49 de ani, ar fi racolat prin intermediul unor adrese de poştă electronică şi aplicaţii de internet, 3 minore, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, pe care le-ar fi determinat, în mod repetat, să realizeze fotografii și videoclipuri cu caracter sexual explicit, anunţă Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, pe care au fost descoperite, stocate, mai multe fotografii şi peste 300 de filme cu minorele în cauză, anunţă poliţiştii.

La data de 3 mai a.c., bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj și ulterior prezentat Tribunalului Cluj, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

În cauză continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel