Constanţa: Zece autospeciale moderne şi nouă costume de protecţie pentru motociclişti, repartizate IPJ

Zece autoturisme au fost repartizate, joi, poliţiştilor constănţeni pentru a fi folosite în misiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice, iar cei de la Rutieră au primit nouă costume de protecţie pentru motociclişti, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). 

'La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 10 autospeciale Dacia Logan, achiziţionate în baza programului de înnoire a parcului auto, au intrat în dotarea structurilor de ordine publică, rutieră, arest preventiv şi transporturi. Autospecialele inscripţionate nou intrate în dotarea IPJ Constanţa sunt prevăzute cu sisteme optico - acustice destinate activităţilor de poliţie şi, datorită echipamentului special, vor contribui la creşterea siguranţei cetăţenilor şi la prevenirea acţiunilor ilicite', potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Noile autospeciale au un perete despărţitor, cu geam dotat cu gratii, între partea din faţă şi cea din spate, pentru protejarea poliţiştilor aflaţi în autovehicul. Geamurile laterale din spate şi luneta sunt şi ele protejate de gratii, iar în loc de banchetă se află două locuri delimitate. În partea din spate, autospecialele sunt monitorizate video în timp real. Conform sursei citate, echipamentele poliţiştilor rutieri sunt din material impermeabil şi au elemente de protecţie la coate, umeri, spate, care protejează coloana vertebrală, şi la genunchi. Totodată, căştile motocicliştilor sunt dotate cu sistem de comunicaţie cu tehnologie bluetooth, pentru a putea comunica pe staţiile radio din dotare, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel