Consilierii s-au șters la fund cu hârtie igienică de 150 milioane de euro

O investiţie de 150 de milioane de euro, plănuită de Zewa, a fost împiedicată de consilierii locali.

S-a întâmplat la Sebeş, judeţul Alba. Investiția se va muta la Dej, judeţul Cluj, după ce Consiliul Local Sebeş a respins proiectul de hotărâre prin care urma să scoată la licitaţie un teren pe care compania suedeză urma să construiască o nouă linie de producţie.

Potrivit Alba24.ro, investiţia, care urma să fie făcută pe terenul de 3,6 hectare, ar fi creat 100 de noi locuri de muncă în Sebeş. Proiectul de hotărâre avea ca obiect aprobarea vânzării terenului, prin licitaţie publică, la un preţ de pornire de 20 euro+TVA/mp.

"Am fost contactat de patronul Pehart Tec, Ioan Tecar, care mi-a comunicat, cu părere de rău, că investiţia Zewa de la Sebeş a picat. Mi-a spus că, în prima faza, va disponibiliza aproximativ 100 de persoane din totalul de aproape 400 de angajaţi, iar din primăvară, când timpul o va permite, va muta fabrică de la Petreşti la Dej. Motivaţia dansului a fost că nu i se pare normal să investească şi să muncească undeva unde nu este acceptat", a declarat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer pentru ziarul Alba24.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel