Conflictul China-Japonia ia amploare

china
china

Conform agenţiei de presă japoneză Jiji, Beijingul va anula ceremonia de sărbătorire a 40 de ani de la normalizarea relaţiilor dintre China şi Japonia, pe fondul tensiunilor puternice dintre cele două ţări legate de o dispută teritorială.

China a anunţat partea japoneză că doreşte anularea ceremoniei ce era prevăzută pe 27 septembrie. “Ţinându-se cont de actuala situaţie, partea chineză a decis ca data recepţiei de marcare a celei de-a 40-a aniversări a normalizării relaţiilor dintre China şi Japonia să fie ajustată”, anunţă Xinhua, citând oficiali ai Asociaţiei Populare pentru Prietenia cu Ţări Străine (CPAFFC). Conform acestora, recepţia se va ţine 'la momentul potrivit'.

Tensiunile dintre cele două ţări s-au intensificat în special de la începutul lui septembrie, când guvernul japonez a anunţat cumpărarea, de la proprietarul lor privat, a trei insule din arhipelagul Senkaku (în japoneză)/Diaoyu (în chineză), revendicat de ambele părţi.

De atunci au avut loc ample şi pe alocuri violente manifestaţii de protest antijaponeze în zeci de oraşe chineze, determinându-i pe întreprinzătorii japonezi activi în China să îşi închidă temporar uzinele, magazinele şi restaurantele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel