Condiment folosit de Paște plin de pesticide

Din ce este făcut, de fapt, condimentul boia de ardei / Foto: Pixabay, de Monika
Din ce este făcut, de fapt, condimentul boia de ardei / Foto: Pixabay, de Monika

Unul dintre condimentele pe care îl folosesc românii pentru masa de Paște este plin de pesticide.

Gospodinele trebuie să aibă foare multă grijă, mai ales în această perioadă, pentru că vorbim despre un condiment des folosit pentru masa de Paști. Mai mult, medicii trag un semnal de alarmă, după ce au constatat că boiaua de ardei conține un cocktail de pesticide extrem de periculos pentru sănătatea oamenilor.

Specialiștii de la Öko-Tes din Germania au testat boiaua de ardei, comercializată de mai multe firme, inclusiv în România, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Din 17 probe de laborator analizate, 13 au fost pline de reziduuri de pesticide. S-au găsit niveluri ridicate de glufosinat, un erbicid interzis în Uniunea Europeană de acum câțiva ani, fiind suspectat că afectează fertilitatea și dăunează copilului nenăscut.

Boiaua este un condiment rezultat din  ardeii uscați, fie dulci, fie iuți. Gustul său poate fi dulce, delicat și ușor aromat, dar și iute sau afumat.

În Ungaria, boiaua de ardei este condiment național, fiind unde cunoscută sub denumirea de paprika. Maghiarii sunt reunimiți pentru mâncărurile picante, precum  gulaș și paprcaș. De asemene, boiaua este folosită des în țări precum Spania, Mexic, dar și în alte țări din Peninsula Balcanică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel