Concert pe faleza Cazinolui din Constanța - „Sunset Sea-mphony (Simfonia Centenarului)”

Iulia Tănase / 26 iul 2018 / 23:26 Salveaza PDF Comentarii

Şaizeci de melodii româneşti lansate în ultimii o sută de ani vor fi interpretate timp de trei săptămâni de o orchestră simfonică din Cluj-Napoca pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, formată din 25 de instrumentişti şi condusă de dirijorul Răzvan Metea, a pregătit 60 de melodii care vor fi interpretate live. Alături de aceştia se vor afla şase balerini profesionişti, care vor dansa în ritmurile melodiilor.

Spectacolele vor avea loc zilnic, începând cu 27 iulie până pe 19 august, între orele 19:30 şi 21:00, pe faleza Cazinoului din Constanţa, în zona grupului statuar „Pescarii”.

Intrarea este liberă, iar valoarea proiectului depăşeşte o jumătate de milion de lei, fiind finanţat de Primăria municipiului Constanţa.

“Am ales numai muzică românească întrucât dorim să ne aducem şi noi contribuţia la sărbătorirea Centenarului României Moderne. Am ales să prezentăm în repertoriul concertelor unele dintre cele mai reprezentative 60 de melodii lansate pe piaţa muzicală din România în ultima sută de ani, adevărate borne valorice ale muzicii româneşti, repere incontestabile ale patrimoniului cultural imaterial”, a declarat dirijorul Răzvan Metea.

Publicul va putea asculta melodii care au fost cântate de artiști precum Maria Tănase, Dan Spătaru, Luigi Ionescu, Aurelian Andreescu, dar și piese contemporane interpretate de Holograf, Voltaj, Vama, Phoenix, Viţa de Vie sau Proconsul.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24