Comasare de spitale ca urmare a retrocedării: Spitalele S. Longhin şi Sf. Ştefan se unesc cu Victor Babeş, iar parte din Caritas devine azil

babes
babes

Marea comasare a ajuns în București. Ministrul Sănătății a căzut de acord cu primarul Sorin Oprescu în ceea ce privește spitalele care aparțin Municipalității. Astfel, Spitalele S. Longhin şi Sf. Ştefan se unesc cu Victor Babeş, iar parte din Caritas devine azil. De asemenea, Spitalul de psihiatrie Titan - "Dr. Constantin Gorgos" se va uni cu Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

"Am fost consultat, deciziile au fost luate de comun acord, vrea să fac menţiunea că atât Spitalul «Caritas» cât şi Spitalul «Scarlat Longhin» au fost retrocedate proprietarilor. În acest context, reorganizările sunt în beneficiul medicilor întrucât personalul medico-sanitar va fi transferat unităţilor cu care s-a făcut comasarea. Fac menţiunea că niciun doctor şi nicio asistentă nu vor fi daţi afară", a precizat Sorin Oprescu. Ministrul Sănătăţii susține că o parte din Spitalul "Caritas" va fi transformată în centru pentru persoane vârstnice. Pe de altă parte, Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin" şi Spitalul "Sfântul Ştefan" se vor uni cu Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş", iar Spitalul de psihiatrie Titan - "Dr. Constantin Gorgos" se va uni cu Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia".

Paulescu se unește cu Institul de Endocrinologie

Vor mai intra în proces de comasare instituţii aparţinând Ministerului Sănătăţii, astfel că Institutul Naţional de Nutriţie şi Boli Metabolice "N.Paulescu" se va comasa cu Institutul de Endocrinologie, iar Institutul de Gastroenterologie şi Transplant Hepatic şi Institutul de Urologie şi Transplan Renal se vor uni cu Institutul Fundeni din a cărui structură s-au desprins în 2009. Totodată, Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL "Dorin Hociotă" din Capitală se va comasa cu Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Citește și:

Guvernul a păcălit FMI-ul cu 129 de spitale. Băsescu ştie?

Angajaţii Institutului ORL din Bucureşti protestează faţă de reorganizarea instituţiei

Culise: Ministrul Sănătăţii dă Institutul ORL cadou finului lui Băsescu. Miza: imobiliarele şi fondurile europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel