Comarnic-Brașov. Orban, același gest ca Băsescu. Acuzații la adresa PSD, ca-n 2004

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Guvernul Orban face același gest ca Băsescu în 2005. De 16 ani, de când s-a semnat contractul cu o firmă din Franța, din cauza scandalului între liberali și social-democrați, românii nu au o autostradă atât de necesară și utilă, doar din cauză că liberalii acuză PSD de șmecherii. 

Astăzi, la Realitatea TV, ministrul Lucian Bode a afirmat că ”Guvernul Orban intenționează ca în prima ședință de guvern, de mâine, să anuleze acel parteneriat public-privat pe Comarnic - Brașov. Este o șmecherie a defunctei guvernări PSD.”

Autostrada Comarnic - Brașov. Lucian Bode: Parteneriatul public-privat, o șmecherie a fostului Guvern

După ce va fi rupt contractul, va urma un drum lung până când românii vor ști cum și când se va construi această autostradă, conform spuselor ministrului: Guvernul Orban va decide, în 2-3 săptămâni, varianta finală de finanțare și constucție a autostrăzii, se ia în calcul rezilierea studiului de fezabilitate, se caută sursă de finanțare și abia după ce va fi semnat un nou contract, românii vor avea și un termen pentru autostrada Comarnic Brașov. Bineînțeles, pașii sunt mai mulți și mai de durată decât prezentarea ministrului Bode, care a venit cu alternativa drumului forestier. 

Traficul de pe Valea Prahovei, prin pădure. PSD: Uite aşa rămâne România de căruţă

Dar, acuzațiile că parteneriatul public-privat pentru Comarnic-Brașov reprezintă o șmecherie a PSD și ruperea contractului amintește de situația din 2004, când premier era Adrian Năstase. Se semnase un contract cu o firmă din Franța pentru realizarea aceleiași autostrăzi: Comarnic - Brașov. Ar fi trebuit să fie gata în 2012, dar, în 2005, Traian Băsescu l-a anulat, acuzând că voia să-și ”tragă” Adrian Năstase autostradă până la Cornu, chiar dacă autostrada pornea după localitatea în care locuiește fostul premier. 

Și-n 2005, și acum, se pare că argumentele aduse pentru a fi rupt contractul pentru Comarnic-Brașov sunt reprezentate de un șmen al PSD-ului. Astfel, la 15 ani distanță, România nu are această autostradă pentru că liberalii, în orice formă a lor, acuză PSD de șmecherii și, mai nou, trimit șoferii prin păduri, pe drumuri forestiere. Și nu o vom avea nici în următorii an, pentru că istoria din 2005 se repetă în 2020. 

Bară la bară pe DN1, aglomerație pe Valea Prahovei. Adrian Năstase amintește cum Traian Băsescu a RUPT contractul pentru autostradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel