Autostrada Comarnic - Brașov. Lucian Bode: Parteneriatul public-privat, o șmecherie a fostului Guvern

Ministru Transporturilor, Lucian Bode, a făcut mai multe precizări, într-o intervenție la TV, legate de construirea autostrăzii Comarnic - Brașov și aerisirea traficului pe Valea Prahovei.

Lucian Bode a dorit să lămurească soluțiile la care Guvernul lucrează pentru rezolvarea ”acestei situații, a ceea ce înseamnă circulația pe Valea Prahovei”, într-o intervenție la Realitatea Plus:

”În primul rând, Guvernul Orban intenționează ca în prima ședință de guvern, de mâine, să anuleze acel parteneriat public-privat pe Comarnic - Brașov. Este o șmecherie a defunctei guvernări PSD. Noi vom prelua prin hotărâre de Guvern la Ministerul Transporturilor proiectele ce vizează dezvoltarea infrastructurii de transport în România. De asemenea, Guvernul Orban va decide cum anume se va construi această autostradă și din ce surse de finanțare va accepta. Asta în 2-3 săptămâni, când premierul Ludovic Orban va anunța public care este varianta finală de finanțare și construire a acestei autostrăzi”, a spus Lucian Bode.

”La nivelul ministerului avem în analiză următoaree soluții: pe termen lung, rezilierea studiului de fezabilitate pentru autostradă. Nicio instituție financiară nu vine să-ți finanțaze un obiect pe un studiu de 15 ani. Și apoi, prim ministrul va decide împreună cu experții din minister sursa de finanțare. Eu văd posibilă o finanțare de la bugetul de stat. Aici vorbim de 3-4 ani. Abia după semnarea contractului, românii vor ști când va fi gata autostrada. Pe termen scurt, soluțiile alternative la traficul de pe Valea Prahovei sunt: 1. variantele ocolitoare de la Comarnic și Bușteni, care sunt obiective din master-plan. 2. Drumul județean Câmpina-Valea Doftanei-Săcele, 61 de km”, a mai explicat ministrul Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel